Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Političar Danijel Kon-Bendit, poručio je da će efekat pandemije koronavirusa biti zastrašujući na fudbalskom tržištu igrača.

On je izazvao buru reakcija u Francuskoj nekim svojim ranijim predviđanjima, a sada ide korak dalje i kaže da će posebno patiti klubovi, jer će oni koji žele da zarade na prodaji igrača, biti na velikom gubitku.

On je dao i konkretan primer, a radi se o jednom od najboljih i najtraženijih igrača, napadaču Pari Sen Žermena, Kilijanu Mbapeu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kon-Bendit kaže da će cena sjajnog fudbalera kada sve ovo sa koronavirusom bude prošlost, pasti na maksimum 40 miliona evra.

„Kada kriza sa koronavirusom bude gotova, Mbape neće vredeti više od 35 do 40 miliona evra. Zaboravite na 200 miliona. I ko će biti u stanju da ga kupi? Ova kriza će zbrisati svu iracionalnost profesionalnog sporta. Biće to kao da je usledila nuklearna eksplozija i činiće se da sve odjednom treba graditi od početka, ali na drugim osnovama“, napisao je u kolumni za „Uest Frans“.

Kon-Bendit nastavlja u sličnom tonu.

„De fakto ćemo imati neka pravila i biće neophodno da se uvede ‘seleri kep’. To je reorganizacija koja se ne dotiče samo igrača i njihovih plata već i prava na imidž i reklame. Moraćemo da raskinemo sistem agenata, koji imaju ogroman biznis u fudbalu. I ne mislim da će igrači biti gori jer će biti manje plaćeni. U budućnosti, na primer, fudbalski televizijski ugovori moraće da odvoje procenat za olimpijski sport i za amatere“, napisao je francusko-nemački političar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar