Čelsi
Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Svi prvotimci Čelsija završili su u samoizolaciji nakon što je njihov saigrač Kalum Hadson-Odoi bio pozitivan na testiranju na koronavirus.

Krilni fudbaler je simptome virusa osetio u ponedeljak otkad je izolovan od ostalih saigrača i testiran, a rezultati testa objavljeni su u četvrtak uveče.

PROČITAJTE JOŠ

Klub iz Londona se neposredno potom oglasio i zvanično potvrdio informaciju da je devetnaestogodišnji reprezentativac Engleske zaražen koronavirusom.

„Čelsijev igrač Kalum Hadson-Odoi bio je pozitivan na testu na koronavirus čije smo rezultate dobili sinoć“, oglasili su se „plavci“.

Podsetimo, prethodno su u karantinu završila tri igrača Lestera, a koronavirusom je zaražen i strateg Arsenala Mikel Arteta.

Posle potvrde da je Mikel Arteta zaražen koronavirusom oglasio se Brajton informacijom da je susret sa Arsenalom odložen.

Izvršni direktor Brajtona oglasio se putem zvaničnog sajta kluba i poželeo Špancu brz oporavak.

„Naše misli su uz Artetu. Apsolutno na prvom mestu je zdravlje i dobrobit svih pojedinaca i upravo iz tog razloga subotnja utakmica je odložena“, rekao je Pol Berber i dodao:

„Izvinjavamo se svim navijačima zbog neprijatnosti, ali smo uvereni da će svi razumeti situaciju sa kojom se suočavamo“.

Čelnik engleskog kluba istakao je da će Brajton obaveštavati javnost o daljim koracima.

„Premijer liga je za petak najavila sastanak svih klubova i očekujemo da posle njega budu jasniji dalji koraci“, izjavio je Berber.

Uprkos sve većem broju zaraženih Premijer liga se u četvrtak oglasila saopštenjem da će utakmice zakazane za vikend biti odigrane u predviđenim terminima, a samo dan kasnije došlo je do zvaničnog otkazivanja svih utakmica na Ostrvu do 3. aprila.