Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

U petak će se održati žreb za četvrtfinale Lige šampiona i Lige Evrope, što će biti važno i za srpske klubove, iako nemamo učesnike.

PROČITAJTE JOŠ

Sledi završna borba za koeficijente, a u 12.00 će se održati žreeb za Ligu šampiona, nema povlašćenih, igraju se prvi mečevi 6. i 7. aprila, revanši su na programu 13. i 14. aprila.

U završnii će biti čak tri engleska kluba, Čelsi, Liverpul i Mančester siti, Nemce predstavljaju Bajern i Borusija, Portugalce Porto, Špance Real, Francuze PSŽ.

Polufinala se igraju 27. i 28. aprila, odnosno 4. i 5. maja, finale je 29. maja na Ataturku u Istanbulu.

Za Srbiju je važno da šampion Evrope bude ekipa koja će i preko nacionalne lige obezbediti učešće u Ligu šampiona naredne sezone, jer bi u tom slučaju naš šampion kvalifikacije počeo iz druge runde.

U Ligi Evrope, žreb se održava u 13 časova, nema povlašćenih, učestvuju Dinamo Zagreb, Arsenal, Mančester junajted, Roma, Granada, Viljareal, Slavija Prag i Ajaks.

Ovde će srpski ljubitelji fudbala navijati da Dinamo i Slavija Prag dobiju što teže rivale, zbog nacionalnog koeficijenta i borbe za dva mesta u Ligi šampiona od sezone 2022/23.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar