Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Konačno je gotova reprezentativna pauza, za nas naročito gorka jer smo ostali bez Evropskog prvenstva. Ljubitelji fudbala vidaće rane uz zanimljive evropske derbije.

Englezi, Italijani i Španci nude raznovrsnost u derbi programu, ali i Srbija ima adut za domaću publiku u nedelju, kada će se sastati Vojvodina i Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

Nažalost, koronavirus i povrede „pokosili“ su igrački kadar brojnih ekipa, ali nema sumnja da kvalitet timova i aktuelna situacija na tabelama garantuju dobru borbu.

U petak su već jedan derbi odigrali Monako i PSŽ, vikend donosi pet zanimljivih utakmica.

Totenhem – Mančester siti, subota, 18.30

Pevci su drugi na tabeli sa bodom manje od Lestera, ovo im je prilika da preuzmu vrh Premijer lige barem na jedan dan, pre susreta Lisica i Liverpula. Sa druge strane, Siti više nema pravo na kiks, jer je tek 10. na tabeli sa samo 12 bodova iz sedam utakmica, uz slabu gol razliku 10:9.

Uz to, Pevci neće računati na Aguera i Fernandinja, pa je pred Pepom Gvardiolom težak zadatak da se podigne samopouzdanje odmah na novom početku posle reprezentativne pauze.

Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Atletiko – Barselona, subota 21.00

Mnogi su više očekivali od ove utakmice zbog prvog meča Luisa Suareza protiv „svoje“ Barselone, ali je Urugvajac pozitivan na koronavirus.

Imaće Dijego Simeone motiv više jer Atletiko u njegovom mandatu još nije pobedio Barselonu u domaćem šampionatu, iako je beležio uspehe u Ligi šampiona ili Superkupu.

Što se situacije na tabeli tiče, Atletiko je treći sa 17 bodova iz sedam utakmica, ali ima dva meča manje od vodećeg Real Sosijedada (20 bodova). Barsa takođe ima sedam utakmica, ali je osma na tabeli sa 11 bodova i mora da se podigne iz krize.

Foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

Vojvodina – Crvena zvezda, nedelja, 17.30

Iako je najveći derbi onaj između Zvezde i Partizana, ovaj put se duel crveno-belih i Vojvodine izdvaja zbog stanja na tabeli. Barem je ovde sve kompletirano do sada i oba kluba imaju po 14 mečeva, Zvezda ima 38 bodova, Vojvodina 30.

Nenad Lalatović je već na zanimljiv način najavio duel, podsetivši na četiri utakmice kada je uspevao da pobedi ili izvuče nerešeno protiv Zvezde.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Liverpul – Lester, nedelja, 20.15

Mnogi važni igrači Redsa će iz „bolnice“ ispratiti ovaj meč – van stroja su Aleksander Arnold, Gomez, Okslejd Čemberlen, Salah, Van Dajk, u sličnoj situaciji su Alkantara, Fabinjo, Henderson, Vilijams, došao je i Robertson rovit zbog povrede pod kojom je čak igrao protiv Srbije…

Sa druge strane, Lester ne računa samo na Amartija i Sojunčua, pa ima lepu priliku da na Enfildu ostane na vrhu premijerligaške tabele.

Napoli – Milan, nedelja, 20.45

Trener Milana Pioli zbog koronavirusa neće moći da vodi meč, ali mu je toliko stalo da ga dobro pripremi, pa se na treninzima koriste dronovi koji mu snimaju svaki detalj.

U Napoliju su van stroja Hisaj i Osimhen, u Milanu Leao i Musakio.

Milan u meč ulazi kao lider Serije A sa 17 bodova, Sasuolo ima 15, Napoli i Roma po 14. Upravo sada Napoli može da se izjednači sa milanskim timom, situacija na tabeli svakako obećava zanimljivu sezonu, jer je Juve tek peti sa 13 bodova.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar