Navijači Borusija Bundesliga
Tribine stadiona Borusije Menhengladbah; Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Aleksander Čeferin, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA), rekao je da su lige širom Evrope spremne da se vrate u akciju iza zatvorenih vrata u pokušaju da ograniče štetu koju nanosi korona virus.

Fudbalske lige suspendovane su od sredine marta zbog pandemije koja je u Evropi odnela više od 100.000 života.

Ali, prvi čovek evropskog fudbala smatra da bi povratak utakmica bio vrlo važan korak ka povratku normalnom životu i izbegavanju velikih finansijskih gubitaka za lige.

PROČITAJTE JOŠ

„Verujem da postoje opcije koje nam mogu omogućiti da ponovo pokrenemo šampionate i završimo ih. Možda ćemo morati da nastavimo bez navijača, ali mislim da je najvažnija stvar da se igra“, rekao je Čeferin za „Korijere dela Sera“.

Po njegovim rečima, scenario po kojem se takmičenja ne bi završila bio bi užasan za klubove i lige.

„Bolje je igrati iza zatvorenih vrata nego nikako. U teškim vremenima ljudima bi to donelo sreću i određen osećaj normalnosti, čak i ako utakmice mogu da gledaju na TV-u“, rekao je Čeferin.

Čeferin je rekao i ako se lige vrate „dovoljno brzo“, onda bi i mečevi Lige šampiona i Lige Evropa mogli da se „igraju paralelno“, bez postojanja krajnjeg roka za finala.

Slovenac je kazao i da nije naklonjen ideji da se sezona završi u septembru i oktobru jer bi to onda imalo „veliki uticaj“ na sezonu 2020/21.

Čeferin UEFA
Aleksander Čeferin Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

„Možemo da završimo sezonu, ali moramo poštovati odluke koje su donele vlasti. Prioritet su zdravlje navijača, igrača i trenera“, rekao je Čeferin.

Što se tiče zemalja koje su odlučile da ne završe sezonu, Čeferin je rekao da će Uefa „preispitati te slučajeve“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar