Foto: Screenshot / Youtube / Televizija Galaksija 32

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su bivši fudbaleri Borca, koji štrajkuju glađu ispred zgrade lokalne Skupštine zbog zaostalih zarada, "izmanipulisani".

On je istakao i da gradska uprava nema ni obavezu, ni zakonske mogućnosti da im iz gradskog budžeta isplati novac koji oni potražuju.

PROČITAJTE JOŠ

„Uprava grada nije prava adresa kojoj fudbaleri treba da se obrate za rešavnaje njihovih zahteva. Grad nije osnivač nijednog sportskog kluba. Grad iz gradskog budžeta sufinansira 152 sportska kolektiva u Čačku, ali ne učestvuje u njihovom radu“, rekao je Todorović novinarima.

On je dodao da su fudbaleri, košarkaši, atletičari i ostali profesionalni sportisti ugovore potpisivali sa upravama klubova.

„Grad Čačak je vlasnik gradskog fudbalskog stadiona, zemljišta i objekata, a osnivači svih sportskih klubova su udruženja građana. Grad Čačak nikakvu zakonsku obavezu nema, jer nikada bilo kakav ugovor nije potpisao sa bilo kojim sportskim udruženjem vezano za vlasničku strukturu u klubu. Ja kao gradonačelnik nemam zakonsku mogućnost da tim fudbalerima isplatim jedan jedini dinar, jer je novac grada, novac svih građana i svi imaju uvid u njegovo trošenje. Grad nikad nije potpisao nijedan ugovor i zato svoja dugovanja moraju potražiti od uprava klubova, a ne od grada Čačka i mene“, rekao je Todorović.

On je ocenio da bivši fudbaleri Borca imaju pravo da pred tužilaštvom i sudom ostvare svoja prava na potraživanje novca koji im se eventualno duguje.

Više od 20 bivših fudbalera Borca počeli su u ponedeljak uveče štrajk gladju ispred zgrade lokalne Skupštine zbog neisplaćenih zarada u klubu.

Oni traže da im lokalna samouprava Čačka isplati iz gradskog budžeta zaostale zarade, koje im nisu isplaćene dok su igrali u Borcu.

Prema rečima fudbalera koji su u štrajku, isplatu zarada traže od Grada jer su lokalni funkcioneri bili članovi uprave Borca, a Grad Čačak je godinama unazad učestvovao u finansiranju kluba novcem iz gradskog budžeta.

FK Borac iz Čačka ugašen je krajem jula 2019. godine, posle 93 godine postojanja, nakon čega je preregistrovan u Borac 1926 preuzimanjem pravnog legitimiteta FK Provo iz Vladimiraca i prelaskom u niži rang takmičenja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (3)