Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Nova sezona Bundeslige je otvorena spektakularnom utakmicom između Borusije Menhengladbah i Bajerna koja je završena rezultatom 1:1.

PROČITAJTE JOŠ

Strelci su bili Alesan Plea u 10. minutu i Robert Levandovski u 42. minutu.

Šampion tako nije uspeo da počne odbranu titule pobedom, a glavni razlog je bio golman Jan Zomer koji je doveo do ludila igrače Bajerna svojim odbranama.

Nije sa druge strane mnogi dužan ostao ni Nojer, jer je odbrana tima Julijana Nagelsmana delovala izuzetno loše, a Borusija iz kontre uspela da stvori nekoliko šansi.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu i već na startu stvorio nekoliko prilika, što je ubrzo rezultiralo i vođstvom kada je Plea uspeo da materijalizuje potpunu dominaciju.

 

Bajern se mučio do sredine prvog dela, kada je preuzeo inicijativu i krenuo da stvara prilike pred golom Zomera.

Švajcarac je skidao zicere Levandovskom, ali u 42. minutu nije uspeo da sačuva mrežu, pa je Poljak uspeo da ponovo bude strelac na otvaranju sezone, sedmu godinu zaredom.

Bajern je nastavio da napada i na startu drugog dela, ali je Zomer branio i moguće i nemoguće, a poljski reprezentativac se u jednom trenutku uhvatio za glavu posle jedne odbrane nogom golmana Borusije kada su svi videli loptu u golu.

U poslednjoj trećini meča razigrala sa ponovo Borusija, ali uspela je da zabeleži samo tri promašaja iz veoma dobrih prilika.

Na osam, devet minuta do kraja beležimo i dve gužve u kaznenom prostoru gostiju, tražio je Gladbah penal, ali nije bilo ništa od najstrože kazne za Borusiju.

Bundesliga, parovi i rezultati 1. kola

Borusija Menhengladbah – Bajern Minhen 1:1 (1:1)

(Plea 10 – Levandovski 82)

Subota

15.30 Arminija Bilefeld – Frajburg

15.30 Augsburg – Hofenhajm

15.30 Štutgart – Grojter Firt

15.30 Union Berlin – Bajer Leverkuzen

15.30 Volfsburg – Bohum

18.30 Borusija Dortmund – Ajntraht Frankfurt

Nedelja

15.30 Majnc – Lajpcig

17.30 Keln – Herta

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar