Foto: Reuters/Carl Recine/Guliver

Trener Njukasla Stiv Brus rekao je da bi Premijer liga trebalo da odloži planirani nastavak takmičenja kako bi fudbaleri imali dovoljno vremena da se vrate u formu.

Klubovi Premijer lige održaće u ponedeljak sastanak na kome će razgovarati o pravilima oko treninga za vreme pandemije koronavirusa. Uprava Lige planira da se takmičenje nastavi 12. juna.

„Treba nam još vremena za pripreme kako bi se igrači vratili u formu ili će samo padati kao papirići. Većina trenera deli tu zabrinutost. Biće nam potrebno najmanje šest nedelja. Ne vidim kako bismo mogli da igramo utakmice pre kraja juna. Morate zapamtiti da su oni bili slobodni osam nedelja i to je verovatno najduža pauza u karijeri za neke od njih“, rekao je Brus za „Skaj“.

PROČITAJTE JOŠ:

Klubovi će na sastanku glasati o tome da li treba dozvoliti igračima da se vrate treninzima u malim grupama, uz poštovanje distance.

Britanska Vlada je prošlog četvrtka saopštila da će „otvoriti vrata“ povratku profesionalnog fudbala u Engleskoj u junu.

Međutim, fudbaleri među kojima je i Deni Rouz, koji igra za Njukasl na pozajmici iz Totenhema, brinu se zbog preranog povratka fudbalu zbog pandemije koronavirusa, tokom koje je umrlo više od 34.000 ljudi u Velikoj Britaniji.

Rouz je rekao da se „rizikuju ljudski životi“.

„Izrazio je zabrinutost, ali razgovarali smo i vratiće se. Svako ima svoj niz okolnosti i to treba uzeti u obzir. Ali, s obzirom na preduzete mere, verovatno ćete više rizikovati ako odete u prodavnicu ili na benzinsku pumpu. Mi smo u boljoj poziciji, možemo da se testiramo na tri dana. Ako igrač odbije da dođe ili da igra, razumeću to. Većina mojih igrača su za povratak. Moramo poštovati svačije mišljenje“, zaključio je Brus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar