Foto: EPA-EFE/Fehim Demir

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u fudbalu ostala je bez šanse da se plasira makar u baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će 2022. godine biti održano u Kataru nakon poraza od Finske 3:1.

„Zmajevi“ su u meč ušli svesni da bi trijumfom nad direktnim konkurentom za plasman u baraž napravili veliki korak ka nastavku borbe za odlazak na Mondijal, ali su zakazali kad je bilo najpotrebnije.

PROČITAJTE JOŠ...

Imali su jednu šansu nakon 11 minuta igre, kada je Miralem Pjanić veoma loše završio akciju nakon pasa Seada Kolašinca, nadovezao se i Smail Prevljak, i to je praktično bilo sve od domaćeg tima.

Nakon 22 minuta igre Temu Puki je promašio šansu nakon greške Siniše Saničanina, potom je golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Šehić zaustavio penal Pukiju u 23. minutu, nakon što je lopta Pjanića pogodila u ruku.

Ipak, kontraritam reprezentativaca BiH iskoristili su Finci u 29. minutu, pošto je očajnu reakciju poslednje linije Puki iskoristio za asistenciju, a Markus Fors zatresao mrežu.

Kada je Juka Raitala u 37. minutu isključen zbog grubog faula s leđa nad Kolašincem, koji je tom prilikom i povređen, činilo se da bi situacija mogla da se promeni, ali je Finska nastavila da teroriše domaće igrače.

Puki je promašio još jednu odličnu priliku nakon 47 minuta igre, potom je u 49. Rade Krunić imao dobru šansu ali je nejgov udarac završio u rukama Hradeckog, da bi kazna usledila u narednom napadu.

Još jedna neshvatljivo loša reakcija odbrane Bosne, tačnije Eldara Čivića, dovela je Robina Loda u poziciju da bez većih poteškoća zakuca loptu u mrežu nakon pasa Lea Vaisanena.

Selekcija BiH je uspela da preko Luke Menala prepolovi rezultat, ali je u 73. minutu ponovo poklekla, još jedna očajna reakcija odbrane rezultirala je golom Finske posle prekida, pa ova selekcija sad ima 11 bodova, dva više od Ukrajine a četiri od Bosne i Hercegovine.

Prvi su Francuzi sa 12, dok Kazahstan na poslednjem mestu ima tri osvojena boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Gol Sergeja Milinković-Savića na utakmici protiv Irske

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare