Rišarlison
Rišarlison; Foto: EPA/PAOLO AGUILAR

Rišarlison je legenda brazilske lige, a u Evropi ga znaju samo pasionirani ljubitelji fudbala.

Igračku karijeru je završio prošle godine, a sa 39 godina je odlučio da po prvi put prizna ono što nije mogao tokom aktivnog igranja – svoju seksualnu opredeljenost.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnji defanzivni vezista koji je dva puta nastupio i za reprezentaciju Brazila gostovao je u podcastu „Nos Armários dos Vestiários“ i tom prilikom rekao tajnu koja nije znala ni njegova porodica.

„Čitav život su me pitali jesam li geh. Bio sam u vezi s muškarcima i takođe sam bo u vezi sa ženama. Ja sam biseksualac“, kazao je nekadašnji fudbaler.

Pojasnio je da to nije ništa neobično.

„Ja sam normalan, imam potrebe i želje. Izlazio sam s muškarcima, izlazio sam sa ženama, pa šta?“, rekao je Richarlyson.

On je svojevoljno odlučio da otkrije svoju seksualnost kako bi „vidio hoće li se stvari stvarno promeniti u društvu, jer Brazil je zemlja koja ubija najviše homoseksualaca.“

Osvojio tri titule u brazilskoj ligi, Svetsko klupsko prvenstvo i Kopa Libertadores, a ranije je trpeo uznemiravanje zbog seksualnosti.

Zanimljivo da će ovu istinu njegova porodica istinu saznati tek sada.

„Sa mamom sam otvoreno razgovarao o svojoj seksualnosti. Moj otac i moj brat saznaće iz podcasta“.

Podsetimo, među prvim fudbalerima koji su u Brazilu otkrili da je homoseksualac bio je Hose Sirilo Žunior još 2007. godine

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare