Paolo Bankero
Paolo Bankero; Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo)

Nije bio projektovan za prvog pika, iako je najtalentovaniji. Jedna stvar mu je pravila velike probleme tokom koledž karijere.

Paolo Bankero je poslednji izdanak čuvenog Djuka, a malo ko je očekivao da će ovaj mladić italijanskih korena biti izabran sa prvog mesta.

PROČITAJTE JOŠ

Orlando Medžik je iskoristio četvrti put u klupskoj istoriji pravo da bira prvi i odlučio se da ukaže poverenje ovom mladom igraču.

Prosečno je beležio nešto više od 17 poena po susretu uz osam skokova i tri asistencije, ali jedna stvar neprestano stoji kao „sivi oblak“ nad njegovim imenom.

Naime, ovaj mladić ima još uvek javnosti nepoznatu bolest koja dovodi do prekomernog znojenja. Američki mediji još uvek nisu objavili u čemu je problem, ali se pretpostavlja da je posledica rada štitne žlezde (komentari navijača koji su nešto upućeniji u medicinu).

Paolo Bankero
Paolo Bankero; Foto: Tanjug/AP Photo/John Minchillo)

Naime, iako zvuči pomalo naivno, njemu nimalo nije lako. Tokom svakog susreta izgubio oko tri kilograma (oko litar i po znoja), pa je morala da se pronađe formula da ostane hidriran. Zbog toga pije tokom svakog meča posebna proteinska pića koja mu daju dodatnu energiju.

Zanimljivo, nije prvi sportista u istoriji koji je imao takve probleme, a ni prvi potencijalno vrhunski sportista. Andre Agasi, osvajač osam grend slem titula, imao je sličan problem, iako u to vreme niko to nije video kao specijalni problem. Sve dok nije počeo da radi sa bivšim bilderom Gilom, koji je prepoznao ovaj problem i naložio mu da pije vodu sa specijalnim rastvorom. Naime, dan pre meča je Amerikanac morao da pije vodu dok više nije mogao da je zadržava u sebi, a sve zbog prekomernog znojenja.

Bankero je imao problem i u prethodnoj sezoni jer su nedovoljna hidratacija stvara strašne grčeve, zbog kojih je i propustio mečeve sa Kentakijem i Gonzagom, pa je zbog toga, iako najtalentovaniji, trebalo da završi u nekom klubu koji kasnije bira. Ipak, Orlando je svesno preuzeo rizik, verovatno znajući kako može da reši ili barem ublaži njegov problem.

BONUS VIDEO Nikola Jokić MVP – doček u Somboru

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar