Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Džejdon Sančo, jedan od najboljih fudbalera Borusije iz Dortmunda, karijeru će najverovatnije nastaviti u Mančester junajtedu.

Kako prenose „Bild“ i brojni ostrvski mediji, dva kluba su praktično postigla dogovor o transferu fudbalera i traži se samo način na koji će se izvršiti isplata celokupnog transfera.

PROČITAJTE JOŠ:

Sančo (20) je navodno već sve dogovorio sa Junajtedom, zadovoljan je uslovima koji su mu ponuđeni, a reč je o ugovoru na pet godina za nedeljnu platu od 375.000 evra.

Italijanski novinar Fabricio Romano, jedan od najpouzdanijih izvora kada je reč o transferima, preneo je da su „dve strane zaključane u pregovorima“ i da je ostalo praktično da dogovore samo konačnu cenu obeštećenja i dinamiku isplate.

Pominje se suma od oko 120 miliona evra, s tim što Junajted planira da većinu obeštećenja da odmah, a ostatak u još dve rate, protiv čega Nemci čini se da u ovoj krizi sa pandemijom koronavirusa, očigledno nemaju ništa.

Bez obzira na vesti koje stižu, menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer nije želeo da otkriva nešto više.

„Transfer period je dug. Za svaki transfer je potrebno vreme. Tako je kako je, kad bude vesti, informisaćemo vas“, rekao je Norvežanin.

Navijači ostrvskog kluba su uvereni da uprava kluba namerava da objavi transfer 7. avgusta, jer će po dogovoru i Sančo nositi slavnu Junajtedovu „sedmicu“ na dresu, tako da bi to bio mali marketinški trik.

Ove sezone je na 44 utakmice u svim takmičenjima postigao 20 golova.

Kako god bilo, Solskjerov tim u sredu 5. avgusta na „Old Trafordu“ igra revanš meč osmine finala Lige Evrope sa LASK-om.

Prvi meč u Austriji Englezi su dobili sa 5:0 i ovaj duel je praktično samo formalnost, tako da na terenu treba očekivati dosta igrača iz drugog plana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar