Foto: EPA-EFE/Nigel Roddis

Poslednja viza za elitu biće overana na "Vembliju" i prava je šteta što meč Brentforda i Fulama neće moći da vidi niko sa tribina, jer se meč igra bez prisustva publike.

Uostalom, tako je otkako je fudbalska lopta ponovo počela da se kotrlja u nastavku sezone, koja je u martu prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Dakle, od 20.45 na Vembliju igra se finale plej-ofa za promociju u Premijer ligu. Brentford ili Fulam? Pobednik će sledeće sezone biti bogatiji za 200 miliona funti. Kvota na Brentford je 2,30, na Fulam 3,00, dok je nerešeno 3,30.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Brentford – Fulam.

Publike nema, ali ima uzbudljivih mečeva, a takav će bez dileme biti i ovaj, poslednji na Ostrvu kada je reč o ovoj sezoni, uz direktan prenos na TV Sportklub.

Brentford je u proteklih 12 meseci ispisao čudesnu stranicu u istoriji kluba, igrali su zaista odlično i nagrada je ovaj meč, baš kao i za Fulam koji je 90 minuta daleko od ostvarenja sna o povratku Premijer lige na „Krejven kotidž“.

PROČITAJTE JOŠ: Mitrović o povredi koja ga muči i igranju u finalu

Menadžer Skot Parker je svakako jedan od najzaslužnijih što je Fulam ponovo u poziciji da se bori za elitni status. Nije bilo jednostavno vratiti ekipu posle tog nokauta od Njukasla, poslednjeg dana prošle sezone. Ustvari, samo četvorica igrača iz tog tima, mogli bi da počnu ovaj meč sa Brentfordom – golgeter Aleksandar Mitrović, zatim Tom Karni i bekovi, Džo Brajan i Sajrus Kristi.

Mitrović se, na radost navijača londonske ekipe, oporavio od povrede zadnje lože i trebalo bi da krene u odlučujuću bitku na „Vembliju“ od samog početka.

„Nema veće pozornice od ove na Vembliju. Mitrović je radio za ovaj trenutak, da bude u stanju da nam pomogne u ovom što svi želimo da ostvarimo, povratak u Premijer ligu. Spreman je“, otkrio je Parker, rekavši da su mu i svi ostali igrači na raspolaganju.

Parker dodaje da mu nije bilo lako da „zaceli rane“, ali dodaje da je srećan što je ekipa došla do poslednjeg stepenika i što ima šansu da ostvari cilj.

„Tokom sezone dosta rana je trebalo da zaceli i da ne ostanu ožiljci, morali smo da se pobrinemo da se sve to ne vrati. Po dolasku sam shvatio da su igrači krkog mentaliteta, kao i svi u klubu, tako da mi je cilj bio da ih sve što pre vratim na put pobeda. U uspešnim klubovima i biznisu uopšte sve polazi od zdrave osnove, kada sve ide dobrim tokom i kad svi veslaju u istom smeru. Klub je bio veoma uzdrman, imali smo loš period. Bio je ovo težak put, ali nemate čarobni štapić da odjednom sve to nestane, da u roku od dva meseca svo to razočaranje prođe i da počnete da se borite“, rekao je Parker.

Brentford je igrao prelep fudbal cele sezone i sada imaju šansu da se prvi put dokopaju Premijer lige. Menadžer Tomas Frenk kaže da ima neobične izvore inspiracije pred svaki meč.

„Mogao bih samo da kažem, A, B ,C, D, nije uopšte važno. Neki citat, ili bih mogao da zaplačem, ili zbijam šalu. Ponekad, zaista, nije važno. Ipak, volim te američke emotivne priče o velikim sportskim događajima, voleo bih da mogu da uradim govor poput Al Paćina u jednom od filmova“, kaže Frenk.

On ima stil oblačenja koji je privukao pažnju mnogih.

„Važno je da nosiš ono u čemu se dobro osećaš. Mark Zakerberg sa Fejsbuka nosi istu odeću svaki dan, ni on ne koristi sav moždani napacitet da misli o tome. Ja sam običan i ne zanima me mnogo kako izgledam, tako da s vremena na vreme dobijem pridiku od supruge“, zaključio je Frenk.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar