Foto: Starsport

Bivši fudbaleri čačanskog Borca trećeg dana štrajka glađu osećaju zdravstvene tegobe zbog kojih razmatraju da obustave protest.

Tokom prethodne večeri je jednom igraču pozlilo i prebačen je u Hitnu pomoć, vratio se u sredu ujutru, ali je ponovo osetio zdravstvene tegobe, što je za Nova.rs preneo predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Mirko Poledica.

„Moram da prekinem, opet mu nije dobro, moram da zovem Hitnu pomoć“, naveo je Poledica za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Na startu razgovora njemu nije bilo najlakše da odgovori na obično pitanje – kako ste?

„Ne znam šta da odgovorim na to pitanje… Kao isceđene krpe smo, treći dan smo tu… Samo voda i kafa…“

Poledica je potom opisao kako je izgledala prethodna noć ispred Skupštine Grada Čačka, gde grupa bivših fudbalera ugašenog kluba Borac iz Čačka pokušava da skrene pažnju nadležnih i ostvari svoja prava.

„Jedan igrač je prenoćio u hotelu, dobio je terapiju i morao da jede, rekao sam mu, pa nećeš sad da umreš zbog ovih bandita i preporučio mu da ode kući. Osećao se loše, zamolio sam jednog prijatelja da ga odveze, pošto je momak iz Kraljeva, ali je klonuo na putu. Odmah je reagovala Hitna pomoć, otišao sam i ja, konstatovali su mu zamor i nedostatak vitamina“.

Fudbaleri traže samo da nadležni otpoštuju sudske odluke i isplate novac koji im se duguje na osnovu radnog angažovanja u Borcu.

Od nadležnih ni ‘dobar dan’, a u međuvremenu i izjava gradonačelnika Miluna Todorovića da su „fudbaleri izmanipulisani“ i da „on ne može da im da ni dinar“, te da „neće zbog fudbalera da ide u zatvor“.

„Za ova tri dana hiljade ljudi je došlo i prošlo, prilaze, donose vodu, razgovaraju sa nama. Fudbaleri su oduševljeni običnim građanima, niko nam ružan pogled nije uputio“.

PROČITAJTE JOŠ

Osim Todorovićevog obraćanja javnosti, fudbaleri uživo nisu dobili ni taj ružan pogled.

„Niko se nije javljao. Niko. Juče je u Čačku bio ministar Siniša Mali. Ne znam na koja vrata je ušao u ovu zgradu, na glavna nije… Mogao je da svrati, da se obrati… Mi smo ovde kao magla njima. Pitao sam Mirjanu Đoković, potpredsednicu Skupštine Grada da li će se bar ona obratiti, a ona je rekla da to nije njen resor“.

Zbog svih okolnosti, fudbaleri razmatraju dalje korake.

„Mi upravo razgovaramo da prekinemo štrajk. Došli smo u situaciju da ozbiljno ugrožavamo zdravlje ljudi. Juče smo po kiši, vetru, nevremenu sedeli svi. Niko se nije pomerio. Mi smo, u suštini, postigli svrhu, skrenuli smo pažnju, a vlasti ne smeju da izađu ispred nas jer znaju da su prevarili te ljude“.

Kao jedna od opcija se pojavila i ideja o preseljenju štrajka ispred sedišta Fudbalskog saveza Srbije, ali Poledica kaže da je to telo mnogo manje krivo od Gradske opštine.

„Nije fudbalere oštetio FSS, ali je mogao da učini nešto, da pošalju bar poruku. Sa te strane smo kivni. Mene je zvao jedan funkcioner FIFA, moj prijatelj, da pita šta može da se učini. Dakle, mi imamo zemlju u kojoj dođemo pred opštinu i neće da nam kažu ni ‘dobar dan’, ne javlja se ni Savez, javljaju se stranci, novinari, građani, svi se javljaju da ponude pomoć, osim onih koji to treba da urade“, zaključio je Poledica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare