Marko Prljević Foto; Ararat Jermenija

Okršaj Ararata i Crvene zvezde je uprkos ratnom stanju u Jermeniji trebalo da bude odigran u Jerevanu, ali je jedan događaj naterao UEFA da preseli meč baraža za Ligu Evrope na Kipar.

Iz Jerevana za Nova.rs govori fudbaler Ararata Jerevana Marko Prljević (32), koji je do najsitnijih detalja skenirao poslednjeg rivala crveno-belih na putu ka grupnoj fazi Lige Evrope, otkrivši i šta je uticalo da utakmica bude odigrana u Nikoziji na stadionu „GSP“.

PROČITAJTE JOŠ

„U utorak je u toku dana bombardovan civilni autobus u Jerevanu. Srećom, bio je prazan, nalazio se na parkingu, tako da nije bilo žrtava. Zbog toga niko nije hteo da rizikuje, pa je došlo do promene države u kojoj će biti odigran meč Ararat – Crvena zvezda“, objasnio je Marko Prljević.

Nekadašnji defanzivac Donjeg Srema i Rada bez problema je pristao da „skenira“ Arararat Jermeniju, kluba koji je osnovan pre samo tri godine i koji će pokušati da „saplete“ Zvezdu na poslednjem stepeniku.

„Francuz Joan Gufran, koji je igrao za Njukasl i Bordo, jeste najzvučnije ime i najiskusniji igrač, ali se sve vrti oko Lime. On je glavni organizator igre i ubedljivo najnezgodniji igrač Ararata. Ekipa još traži pravu formu otkako je došao španski trener Kampanja, imaju samo dva boda iz tri kola. Pokušavaju da igraju po zemlji, forsiraju pas igru, imaju brze krilne igrače – Sanogoa i Narsinga“.

Na konkretno pitanje šta je najjače oružje Ararat Jermenije, Prljević nije imao dilemu:

„To su prekidi. Kapiten Vakulenko je postigao šest, sedam golova iz prekida. Baš su jaki u tom segmentu igre, imaju i štopera, Portugalca Menezisa. Ekipa je sačinjena od legije stranaca, da u Jermeniji nije doneta odluka da moraju da igraju dva domaća igrača, ne sumnjajte da bi svi fudbaleri bili stranci. Ove godine je donet taj zakon. Tu je i naš Stefan Čupić, koji je dolaskom Španca dobio priliku i iskoristio je, očekujem da će biti u startnoj postavi protiv Zvezde“, priča Prljević.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ipak, Zvezda je prema njegovim rečima apsolutni favorit u meču, koji će u četvrtak biti odigran u Nikoziji od 19 časova.

„Crvena zvezda ima individualno kvalitetnije igrače i ukoliko na vreme „otvori“ Ararat ne bi trebalo da bude problema na putu do Lige Evrope. Kvalitetniji tim je šampion Srbije, brzina je na njihovoj strani. Pre svega jer je odbrana Ararata sporija, pa očekujem da Ben, Katai i ostali ofanzivni igrači naprave razliku. Jeste Ararat tvrd, ali jedan rani gol u njihovoj mreži drastično bi olakšao posao Zvezdi. Interesantno je da je Omonija bila kobna i po Ararat i po Zvezdu. Savladali su Jermene u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, golom u 115. minutu u jednom izuzetno tvrdom meču. Kasnije su dobili Zvezdu na penale“, rekao je Marko Prljević, defanzivac Ararat Jerevana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar