Foto: EPA-EFE/Kiko Huesca

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Bragu sa 3:0 u neobičnoj utakmici četvrtog kola grupe C u Ligi šampiona.

Po rezultatu bi se reklo da tim Karla Ančelotija nije imao problema da opravda ulogu favorita i nastavi kas ka nokaut fazi elitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, već u startu meča je bilo neplaniranih situacija, pa se prvi golman Kepa Arizabalaga povredio na zagrevanju i među stativama se u Realu našao Andrej Lunjin.

Potom je Lukas Vaskez naterao sudiju Halila Umuta Melera da svira penal i pokaže mu žuti karton, a Braga je šansu da povede prokockala sa bele tačke.

Alvaro Đalo je šutirao, Lunjin je bio na pravom mestu i mreža Reala ostala je netaknuta u šestom minutu.

Tek nakon toga je „kraljevski klub“ počeo da se pokazuje u nešto boljem svetlu, pa mu je u 12. minutu poništen gol Braima Dijaza, zbog faula.

Real Madrid vs Braga Foto:Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Petnaestak minuta i još po nekoliko prilika na obe strane, čekalo se na prvi gol. Dao ga je Real u akciji u kojoj je Mendi proigrao Rodriga, a ovaj kroz trojicu poslao povratnu loptu za laganu egzekuciju Dijaza i 1:0 u 27. minutu.

Real je na 2:0 povisio u 58. minutu kada je metu pogodio Vinisijus Žunior na asistenciju Vaskeza, ali su u napadu učestvovali i Rodrigo i Federiko Valverde.

Vinisijus je prihvatio pas sa boka, uradio lepu fintu udesno i onda po zemlji gađao za 2:0, dok je posle sat vremena meča već bilo 3:0.

Konačan rezultat postavio je Rodrigo, kom je Vinisijus namestio pogodak. Opet je Rodrigo vukao loptu, odložio ju je na stranu za Vinija, koji ju je vratio u pravom trenutku kad se njegov saigrač oslobodio u prostoru i onda je Rodrigo laganim lobom overio pobedu Reala.

Madridski klub sada ima maksimalnih 12 bodova na tabeli grupe C, dok Napoli ima sedam bodova, Braga je treća sa tri, dok Union Berlin ima jedan.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Trening fudbalera TSC-a pred meč u Frajburgu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar