Maki Banjak; Foto: Starsport

Maki Banjak, bivši štoper Partizana, Humsku je zamenio Kazahstanom, a žreb je hteo da drugi rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona bude šampion Srbije, Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ...

Nisu igrači Kairata imali preterano dobru uvertiru, poraženi su na svom terenu sa 2:0 od Kaspijua, ali je Banjak u izjavi datoj zvaničnom sajtu istakao da je njegov debi bio relativno dobar:

„Mislim da je debi, bar kada je lični utisak u pitanju, prošao dobro, pogotovo jer nisam imao previše prostora za igru već duži period. Imao sam veliku želju da obučem dres Kairata i pomognem saigračima. Nažalost, rezultat nije bio kakav smo želeli. Ipak, izvukli smo pouke i spremni smo da idemo dalje.“

Banjak se potom osvrnuo na period adaptacije u Kazahstanu:

„Kratak period sam u Almatiju, ali sam shvatio da je veoma lep grad. Ljudi su sjajni i pomažu da se osetiš kao kod svoje kuće. Svi saigrači, stručni štab i klub u celini pomažu u adaptaciji. Zahvalan sam zbog toga.“

Nakon poraza u šampionatu od Kaspijua, sledi dosta teži test, i to u vidu dvomeča sa Crvenom zvezdom, a Banjak veruje da se za sve pita ekipa Kairata:

„Želimo da nastavimo put ka Ligi šampiona, ovo je veoma važan meč za nas. Zvezda ima svoj stil igre, imaju igrače koji mogu da promene tok meča u svakom trenutku, ali i mi imamo kvalitetne igrače sa dosta iskustva. Borićemo se još jače kako bismo prišli cilju i napravili korak ka narednoj rundi takmičenja. Mi se za sve pitamo“, zaključio je Banjak.

Prvi meč na programu je 21. jula od 16 časova, dok je revanš zakazan za sedam dana kasnije na stadionu „Rajko Mitić“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar