Foto: Facebook/Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Nekadašnji fudbaleri Borca iz Čačka počeli su štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada.

Veliki broj bivših čačanskog kluba, njih 25, ogorčen zbog situacije, potpisalo je saopštenje jer su izigrani i nisu im isplaćene zarade jer je Borac istupio iz svih takmičenja, a onda je FK Provo preimenovan u sadašnji Borac 1926.

PROČITAJTE JOŠ

„Obaveštavamo javnost da smo 25. maja poslali pismo gradu Čačak kome smo dali rok od deset dana da se mirnim putem dogovorimo o isplati dugova koji Borac ima prema nama, po pravosnažnim sudskim presudama nadležnih sudskih organa. Borac je bio finansiran iz gradskog budžeta, predstavnici grada bili su u upravljačkom telu kluba, a odluka o istupanju iz svih takmičenja i dovođenje FK Provo (sadašnji FK Borac 1926) u Čačak učinjeno je uz prećutnu podršku grada Čačka, sa jasnom namerom da nam se ne plate pošteno zarađene plate – navedeno je u saopštenju.

Igrači su tada najavili štrajk glađu ako se ne ispune sve obaveze, do čega je na kraju i došlo. Među potpisnicima saopštenja su Nemanja Miletić i Dušan Jovančić, koji se u Partizanu i Crvenoj zvezdi spremaju za derbi, zatim Branimir Aleksić, Deajn Babić, Vladimir Bajić, Jovan Čađenović, Uroš Delić, Stefan Drašković, Aleksandar Gojković, Lazar Jovanović, Nenad Kočović, Miloš Krstić, Nenad Lukić, Miloš Marković, Mario Maslać, Marko Mugoša, Miljan Mutavdžić, Radan Šunjevarić, Alekandar Tanasin, Lazar Tatić, Galvao Tijago, Marko Vidović, Srđan Vujaklija, Đur Zec i Boris Živanović.

Štrajkačima je podršku u Čačku pružio i Mirko Poledica, čelnik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost. Svi koji nisu mogli da se pojave, poslali su video poruke podrške, to su učinile i kolege koje su želele da se solidarišu. Tako su se prijateljima obratili Nemanja Miletić, Slavko Perović, Andrija Kaluđerović, Vladimir Bajić, Aleksandar Živanović…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar