Lionel Mesi
Foto: EPA-EFE/Yoan Valat

"Frans fudbal" nedavno je objavio listu od 30 kandidata za osvajanje "Zlatne lopte", koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta u 2021. godini.

Među kandidatima našla su se očekivana i ustaljena imena poput Kristijana Ronalda, Lionela Mesija, Roberta Levandovskog.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored „standarnih“ fudbalera u ovoj trci našli su se i Ngolo Kante, Nikolo Barela, Simon Kjer i drugi.

Legendarni fudbaler Mančester junajteda, Francuz Patris Evra govorio je o svojim favoritima, ali je najveću paznju skrenuo komentarom da mu je muka od Mesija.

„Po mom mišljenju Zlatna lopta treba da pripadne Kanteu ili Žoržinju. Muka mi je od Mesija. Šta je osvojio? Dobro, Kopa Ameriku. Ali, šta je uradio sa Barselonom“, pita se, nekada standardni bek „crvenih đavola“.

Čuveni francuski sportski list „L’Ekip“ objavio je petoricu fudbalera za koje se očekuje da će ući u uži izbor. Među njima su Žoržinjo, Karim Benzema, Ronaldo, Mesi i Levandovski.

Rekorder u dobijanju ove nagrade je Argentinac koji ima šest „ZLatnih lopti“, dok je Portugalac na drugom mestu sa pet. Iza njih se nalaze Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten sa po tri nagrade.

Dodela nagrade za najboljeg fudbalera sveta će biti održana 29. novembra.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar