Foto: Tanjug/AP Photo/Anton Uzunov

litno evropsko takmičenje se zahuhktalo i ulazi u period kada će svaka utakmica biti borba za goli život ili što bolju poziciju u nokaut fazi.

PROČITAJTE JOŠ

Na terenu će širom Starog kontinenta za tim konkurisati čak sedam srpskih igrača. Mile Svilar i Nemanja Radonjić će imati najteži zadatak grupne faze jer će pokušati da zaustave Bajern koji igra impresivno pod komandnom palicom Julijana Nagelsmana.

Nemci su u prva dva kola očekivano upisali dve pobede uz gotovo nestvarnu gol razliku (8:0), pa će Benfika imati pravi test da li može da se plasira u nokaut fazu. Portugalci su u poslednjem golu ubedljivo savladali Barselonu (3:0), pa bi Katalonci još jednim kiksom mogli da ostanu sa jako malim šansima da prođu u nokaut fazu.

Srpski fudbaleri nisu nastupali u prethodnom kolu, ali će im možda sada biti ukazano poverenje.

I Sevilja bi na terenu mogla da ima dva Srbina u slučaju da i Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj dobiju poverenje Đulena Lopetegija. U verovatno najizjednačenijoj grupi čitavog takmičenja svaka pobeda je veliki korak ka prva dva mesta u grupi.

Foto: EPA-EFE/Maja Hitij

Veljko Birmančević bio je prava zvezda kvalifikacija, ali ne uspeva da pogura Malme u grupnoj fazi koji i dalje nije osvojio ni bod (gol razlika 0:7). I pre debija u evropskoj eliti je postao priča kada je snimljen pred početak susreta kako drži tri spojena prsta na srcu, a pretpostavlja se da je šaputao molitvu dok su ostali saigrači ćaskali.

Sada će Šveđani imati najteži mogući zadatak jer im na crtu izlazi šampion Evrope Čelsi. Još uvek nije sigurno u kom će sastavu zaigrati „plavci“, ali nakon šamara od Juventusa nemaju pravo na kiks protiv nominalno najslabije ekipe u grupi.

Nemanja Matić bi od prvog minuta mogao da zaigra u dresu Mančester junajteda (potencijalno da ponese i kapitensku traku) u meču protiv Atalante, u kom „crveni đavoli“ moraju da slave.

Uspeli su da preokrenu protiv Viljareala u poslednjih sekundama (2:1), a sada će opet sve oči biti uprte u Kristijana Ronalda, koji je sa 178 meča odigrana susreta postao igrač sa najviše mečeva u Ligi šampiona. To je samo poslednji u nizu njegovih rekorda.

Matić je nakon poraza od Lestera (4:2) privukao mnogo pažnje izjavom da je Junajted i dalje u igri za titulu Premijer lige.

„Daćemo sve od sebe da navijače učinimo srećnim. Imamo 14 bodova – i dalje smo u trci za titulu. Ne odustajemo do kraja. Vreme je da se držimo zajedno, da analiziramo meč sa Lesterom, a onda da mislimo o sledećem protiv veoma dobre Atalante. Takođe će biti veoma teško. Veoma smo razočarani, ali mislim da ćemo u budućnosti pokazati da smo bolji od ovoga“, rekao je bivši reprezentativac Srbije i tako pokušao da smiri strasti.

Liga šampiona je spremila scenu za nove spektakle, a nakon ovog kola će svi timovi ići na revanš u kuću tima koji je gostovao.

Grupa E

Barselona – Dinamo Kijev 18.45

Benfika – Bajern 21.00

Grupa F

M. junajted – Atalanta 21.00

Jang bojs – Viljareal 21.00

Grupa G

Salcburg – Volsfburg 18.45

Lil – Sevilja 21.00

Grupa H

Čelsi – Malme 21.00

Zenit – Juventus 21.00

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar