Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Fudbaleri Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš meču pobedili Klub Briž sa 5:1.

Benfika je slavila i u prvom meču (2:0), i ukupnim rezultatom 7:1 izborila plasman u četvrtfinale.

Domaćin je već u drugom minutu uspeo da zatrese mrežu Klub Briža, ali je gol koji je postigao Žoao Marija pooništen zbog ofsajda.

PROČITAJTE JOŠ

U 15. minutu Benfika je imala priliku da povede, ali je Florentino loše zahvatio loptu i sa sedam metara šutirao pored gola.

Benfika je povela u 38. minutu golom Rafe Silve. Gonkalo Ramos je poslao loptu sa leve strane, koju je primio Silva, oslobodio se dva igrača, šutirao spoljnim delom kopačke i piogodio ugao gola Klub Briža.

U sudijskoj nadoknadi poluvremena Benfika je uspela da duplira prednost, a strelac je bio Ramos nakon odlične solo akcije.

Benfika je do trećeg gola stigla u 57. minutu drugim golom Ramosa, pošto je Alehandro Grimaldo poslao loptu u šesnaesterac i iz prve prosledio u mrežu.

U 71. minutu siguran sa „bele tačke“ bio je Žoao Mario i doneo Benfiki ubedljivu prednost.

Sedam minuta kasnije Benfika je stigla do petog gola koji je postigao David Neres, a do kraja meča Klub Briž je preko Bjor Meijera u 87. minutu uspeo da stigne do počasnog gola.

BONUS VIDEO PAOK ubedljiv, Živković podsetio kakav je majstor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar