Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Fudbaleri Čelsija savladali su ekipu Borusije iz Dortmunda sa 2:0 (2:1 ukupno) i tako se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Odlučujuće golove za plavce postigli su napadač Rahim Sterling u 43. minutu, dok je odlučujući gol sa „bele tačke“ postigao Kai Haverc u 53. minutu.

Od samog starta igrao se fudbal visokog ritma, a pravi spektakl napravili su navijači Borusije u petom minutu kada su dimnim bombama stvorili „žutu oluju“, a igrači su igrali pod dimom oko desetak minuta.

PROČITAJTE JOŠ

Prvu šansu videli smo u devetom minutu, kada je Nemac Kai Haverc šutirao iz teške pozicije, ali je njegov udarac završio tik pored leve stative. Borusija je u 16. minutu imala najbolju priliku, kada je Marko Rojs iz opasne situacije šutirao iz slobodnog udarca, ali je golman Čelsija Kepa Arizabalaga vrhovima prstiju uspeo da odbrani taj udarac.

Bio je bolji Dortmund u tim momentima, pa je Đovani Rejna u 25. minutu uspeo da ponovo zapreti domaćinu, ali njegov centaršut nisu ispratili saigrači.

Izborio se u 28. minutu Kai Haverc za dobru poziciju, šutirao je i pogodio stativu, a Dortumnd je imao mnogo sreće pošto se lopta nije odbila od golmana Majera u gol.

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Čelsi je od tog momenta preuzeo potpunu kontrolu nad utakmicom i do kraja poluvremena su neprestano napadali. U 38. minutu došla je lopta do Rahima Sterlinga koji je promašio veliku priliku pošto je šutirao direktno u golmana Dortmunda, ali se ona vratila do Haverca koji je maestralno šutirao i poslao loptu u mrežu protivnika.

Ipak, dosuđen je ofsajd u kome je bio Sterling i slavlje Čelsijevih navijača je moralo da bude prekinuto. Čelsi je konačno stigao do prednosti u 43. minutu, a gol je postigao Rahim Sterling. Prvo je promašio loptu, sapleo se, ali je na kraju uspeo da postigne vodeći gol.

Velika drama viđena je u 49. minutu kada je Čelsiju dosuđen penal, nakon što je Volf igrao rukom u kaznenom prostoru svog tima.

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Kai Haverc je preuzeo odgovornost, ali je pogodio levu stativu, iako je poslao golmana Borusije Aleksandera Mejera u drugu stranu. Ipak, zbog toga što su ušli ranije u šesnaesterac igrači oba tima penal je ponovljen, a Haverc je drugi put bio precizan.

Odbila se lopta do Džuda Belingema u petercu Čelsija četiri minuta kasnije, ali je talentovani Englez šutirao pored Kepinog gola. Nastavili su se napadi Borusije, a Volf se sjajno ponudio u kaznenom prostoru plavaca, šutirao je snažno, ali je Kepa uspeo da obrani i odbije loptu u korner.

U 76. minutu je ponovo Sterling bio u ofsajdu kod gola Čelsija koji je postigao Konor Galager i zbog toga je morao da bude poništen.

Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Do kraja meča su gosti pokušali da dođu do gola koji bi im doneo produžetak, ali nisu uspeli i Čelsi je stigao do četvrtfinala Lige šampiona.

U istom terminu igrali su i Benfika i Klub Briž, a portugalska ekipa je ubedljivo slavila sa 5:1 i tako je pored Čelsija postala drugi učesnik četvrtfinala.


Čelsi – Borusija Dortmund 2:0

(Sterling 43, Haverc 53)

Stadion: Stamford Bridž; Sudija: Deni Makeli (Holandija)

Čelsi: Arizabalaga – Fofana, Kulibali, Kukurelja – Džejms, Kovačić (od 83. Pulišić), Fernandez (od 87. Zakaria), Čilvel – Sterling (od 83. Lofus Čik), Haverc, Žoao Feliks (od 67. Galager); Trener: Grem Poter

Borusija Dortmund: Majer – Volf, Zile, Šloterbek, Gereiro – Emre Džan – Brant (od 5. Rejna), Belingem, Salih Ozdžan (od 64. Bajno Gitens), Rojs – Ale (od 77. Malen); Trener: Edin Terzić

Čelsi - Borusija 2:0; Benfika - Klub Briž 5:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar