Tomas Miler i Đerar Pike, Forto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Sa neviđenom lakoćom i rutinom kao da igraju protiv ekipe sa dna tabele Bundeslige, Bavarci su razmontirali Barselonu sa tri lagana gola, kao da je reč o nekoj prijateljskoj utakmici.

PROČITAJTE JOŠ

Frapantan je podatak da Katalonci za ceo meč nisu uspeli da upute nijedan udarac u okvir gola, a da je njihovih pet udaraca pored gola manje i od Bajernovih sedam u okvir.

Ako na sve dodamo da je ekipa iz Minhena dva puta pogađala prečke i stative i promašila još tri stopostotne šanse, jasno je koja je razmera katastrofe Barselone.

Katalonski klub je u poslednjih 15 godina čak četiri puta bio šampion Evrope i redovni je učesnik eliminacione faze najelitnijeg klupskog takmičenja.

Bez obzira na to što se nalaze u padu igre i rezultata u prethodnih nekoliko godina, ishod ne bi smeo da bude ovako katastrofalan.

Radi se ipak o ekipi koja u svojim redovima ima dovoljno individualnog kvaliteta da makar zapreti Bajernu koji je veći otpor dobijao u nekim prvenstvenim mečevima od tek solidnih ekipa.

Međutim, ako se osvrnemo na ne tako davnu prošlost, možemo videti da ovo nije prvi put da je Barselona ponižena od nemačkog giganta

Pre tačno godinu dana u meču četvrtfinala Lige šampiona koji je tad igran nakon pauze izazvane pandemojim koronavirusa i koji se igrao u Lisabonu na jednu dobijenu utakmicu, Bajern je ponizio Barselonu i savladao je sa 8:2

Barselona je tada imala i Mesija i Suareza i Grizmana na klupi, ali se svejedno raspala pred moćnom nemačkom mašinerijom.

Iako je posle prvih sedam minuta bilo 1:1, do poluvremena je Bajern postigao još tri gola, a prava katastrofa je usledila u nastavku u poslednjih 10 minuta.

I dok je taj debakl u najsvežijem sećanju, mnogi nisu zaboravili ni polufinalni dvomeč u Ligi šampiona iz 2013. godine.

U prvom meču u Minhenu je bilo 4:0 uz dva gola još uvek aktivnog Tomasa Milera, dok je na Kamp Nou bilo 3:0 kao i u poslednjem duelu. Miler je i u toj utakmici bio strelac, pa je tako nastavio tradiciju da trese mrežu golmanima Barselone.

Zanimljivo je da je u oba navrata u kojima je Bajern ponizio Barselonu u eliminacionim mečevima, te godine osvajao i pehar i postajao šampion Evrope.

Barselona je u ta četiri meča ukupno primila neverovatnih 18 golova, a postigla samo dva od kojih je jedan bio autogol.

Španski tim će se u novijoj istoriji ipak sećati jednog dvomeča.

Bilo je to polufinale Lige šampiona iz 2015. godine kada je Barselona na krilima Mesija i Nejmara eliminisala tim koji je predvodio Pep Gvardiola.

Dva gola Mesija i jedan Nejmara bili su dovoljni za velikih 3:0 u Španiji, da bi u revanšu kada je Bajern već u sedmom minutu poveo sa 1:0 i najavio veliki preokret na scenu stupio Brazilac koji sa dva gola za 15 minuta rešava sve i odvodi Barselonu u finale i kasnije do poslednjeg pehara u najjačem klupskom takmičenju.

Mesija i Nejmara više nema u Kataloniji, dok u Minhenu i dalje igraju i Nojer i Miler, i Levandovski.

Barselona tone u sve dublju rupu – finansijsku i fudbalsku i ne naziru se bolji dani. A tek ih čeka i meč u Minhenu.

A koliko vidimo, Bajern nema nameru da pokaže milost.

BONUS VIDEO Jeziva povreda Harvija Eliota

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar