Foto: BSS

Preko 800 takmičara dolazi u prestonicu Srbije.

U periodu od 18. do 27. avgusta 2022. godine, u organizaciji Badminton saveza Srbije i Beograda, u Atletskoj dvorani u Beogradu, biće održano Evropsko prvenstvo za juniore Beograd 2022.

PROČITAJTE JOŠ...

Najvažnije i najmasovnije kontinentalno takmičenje koje se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda, a pod okriljem Evropske badminton konfederacije, okupiće najbolje takmičare do 19 godina iz 37 država Evrope.

Nacionalni timovi boriće se za titulu najboljih u Evropi na ekipnom delu prvenstva koje će trajati od 18. do 22. avgusta, dok je nastavak od 22. do 27. avgusta rezervisan za individualni šampionat u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi.

Svečana ceremonija dodele priznanja planirana je za 22. avgust, kada je u pitanju ekipno, i 27. avgust za kada je planirana dodela za pojedinačne učesnike Evropskog prvenstva za juniore.

Najveći uspesi takmičara iz Srbije 

– Više desetina medalja na svetskim i evropskim juniorskim kupovima

– Vodeće pozicije na međunarodnim rang listama, aktuelno prvo mesto na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji mešovitih parova (Anđela Vitman)

– Osvojene dve bronzane medalje na prethodnom EP za juniore ( Marija Sudimac u konkurenciji žena pojedinačno i Mihajlo Tomić i Sergej Lukić u konkurenciji muških parova)

BONUS VIDEO Nikola Jokić na okupljanju reprezentacije Srbije

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)