Foto: EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Atalanta više nije evropska senzacija, već redovni učesnik nokaut faze Lige šampiona. Drugu godinu zaredom se nalazi u 16 najboljih, ali to ne podrazumeva da je situacija u timu idealna. Naprotiv!

Italijani su savladali Ajaks na gostovanju u Amsterdamu sa 1:0, ali je isplivao „prljavi veš“. Već neko vreme bukti sukob među igračima čiji je trener Đan Pjero Gasperini.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je eksplodiralo kada je u 5. kolu Lige šampiona Atalanta kiksnula protiv danskog Midtjilanda i osvojila samo bod (1:1). Nezaodovoljan igrom kapitena Alehandra Papu Gomesa, Gasperini je odlučio da ga na poluvremenu ostavi na klupi i zameni ga Josipom Iličićem.

Temperamentnom Argentincu je „pao mrak na oči“, posvađao se sa trenerom, a po nekim navodima došlo je čak i do tuče sa trenerom, a razdvajao ih je baš Iličić.

Slovenac je stao na stranu saigrača, a Gasperini nije znao kako da stiša vatru, pa je odlučio da je vreme da ode. Zbog toga je ponudio ostavku predsedniku Atalante Luki Perkasiju. Za ostavku predsednik nije hteo ni da čuje!

„Svađe i rasprave su deo svakodnevnog života“, rekao je Perkasi za „Skaj“ nakon meča protiv Ajaksa, pa dodao:

„Gasperini i Gomes ostaju. Trudimo se da damo sve od sebe i bitan je samo teren. Ove godine smo proživeli neverovatne emocije i ova utakmica je dokaz da smo napravili istorijski rezultat“.

Poznati novinar „Eurosporta“ Siavuš Falahi prenosi da će Gasperini zbog svega precrtati Gomesa i Iličića.

Gomes je ipak igrao protiv Ajaksa kako bi se ostvario cilj (plasman dalje), ali je upitno da li to znači da će Gasperini „podići sidro“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar