Foto: Screenshot Twitter John McLaughlin

Utakmica Lige šampiona između Totenhema i Sportinga (2:1) ostaće upamćena po jednoj situaciji.

Totenhemu je kontraverzno poništen gol Harija Kejna za pobedu u 96. minutu. Glavni sudija Dani Makeli dobio je instrukciju iz VAR sobe da pogleda snimak, i posle osam minuta doneo odluku koja se nije dopala nikome u domaćem taboru – napadač je bio u ofsajdu, kako kažu sudije. Ali, da li je zaista bio ofsajd?

PROČITAJTE JOŠ

Nakon meča, Konte je održao burnu konferenciju za medije

„Da li bi ovakvu odluku sudija doneo protiv nekog od top timova? voleo bih da vidim da li bi bio toliko hrabar da donese ovu, ponavljam, nefer odluku. Lopta je bila ispred Kejna. Izvinite, ali veoma sam uznemiren, jer nekad ne možete da prihvatite situaciju. Nekad mislim da to nije dobro, jer ne vidim iskrenost u ovakvim situacijama, a kada to ne vidim, onda postanem zaista uznemiren“, rekao je Konte.

„Što se utakmice tiče, mislim da smo počeli sa niskim intezitetom, Sporting je zaslušio vođstvo, ali na kraju smo zaslužili da osvojimo tri boda. Sada ćemo zbog te odluke morati da sačekamo poslednje koloi meč protiv Marseja. Ponavljam, ovakve situacije stvaraju veliku štetu. Nadam se da će klub to shvatiti i da će u pravim situacijama razgovarati sa ljudima sa kojima će morati da priča, jer u suprotnom samo će menadžer da govori o ovome. Mislim da bi klub trebalo da bude jak. Ponavljam, ove situacije nanose veliku, veliku štetu. Sada ne znamo šta će se dogoditi sledeće nedelje. Ako izađemo na teren, onda ću hteti da vidim šta će biti“, završio je svoje izlaganje Konte i izjurio sa konferencije.

Totenhem je i dalje prvi u grupi D, ali nije obezbedio plasman u nastavak takmičenja budući da ima osam bodova, dok Sporting i Ajntraht imaju po sedam, a Olimpik Marsej šest.

BONUS VIDEO Da li je ovo gol godine? Kakva majstorija slovenačkog fudbalera