Foto: EPA-EFE/MASSIMO PICA

Navijači se pitaju šta bi to značilo za budućnost njihovog kluba.

Finski biznismen Tomas Zilijakus, prilično nepoznat široj javnosti i kandidat za kupovinu fudbalskog kluba Mančester junajteda, izjavio je da je zainteresovan i za milanski Inter.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ozbiljan sam, ove ili najkasnije sledeće nedelje, sadašnji vlasnik Intera će dobiti adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba“, rekao je Zilijakus za sajt italijanskog dnevnika Republika.

Zilijakus tvrdi da je zahvaljujući „različitim investitorima, malim i velikim, porodicama i institucionalnim investitorima“, čija imena i nacionalnosti nije želeo da otkrije, prikupio 2,5 milijardi evra za kupovinu Intera, lidera italijanskog prvenstva i finalistu poslednje Lige šampiona.

Ponudu će, kako je objasnio, dati kompanija „XXICenturyCapital“ sa sedištem u Singapuru, koja je zainteresovana za „fudbal i modu“.

Milanski Inter, 19-struki šampion Italije i trostruki evropski prvak, od 2016. godine kontrolišu kineska grupa Suning i biznismen Stiven Žang. Magazin Forbs procenjuje italijanski klub na 1,03 milijarde dolara (960 miliona evra).

Zilijakus je bivši izvršni direktor Nokije koji tvrdi da je svoje bogatstvo stekao u azijskom tehnološkom sektoru. Živi u Singapuru gde je 1998. godine osnovao investicioni fond specijalizovan za nove tehnologije „FutureWorks (MFW)“.

Njegova ponuda za kupovinu Mančester junajteda bila je neuspešna.

BONUS VIDEO: Trening Crvene zvezde pred Lajpcig

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar