Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Omladinska škola Crvene zvezde gostovala je akademiji Zenita u okviru 'Kupa prijateljstva", a jedan od direktora u ruskom velikanu je i proslavljeni fudbaler Andrej Aršavin, koji je dočekao mlade fudbalere Zvezde i porazgovarao sa njim, a potom dao intervju i za Zvezda TV.

„Tradicionalno, Srbi i Rusi su braća i prijatelji. Ako govorimo o fudbalu, Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju širom sveta i za nas je ogromno iskustvo da imamo bilo kakav vid saradnje sa vama“, počeo je Aršavin.

PROČITAJTE JOŠ

Saradnja Zvezde i Zenita traje već dugo na veoma aktivnom nivou.

„Već dugo postoji saradnja između Crvene zvezde i Zenita. Crveno-beli kadeti i mlađi kadeti su dolazili u Sankt Peterburg, a treneri iz Zenita su bili gosti Omladinske škole Crvene zvezde u vidu prakse u Beogradu, tako da se dobro međusobno poznajemo i saradnja je veoma čvrsta i aktivna.“

Prisetio se Aršavin i duela sa Nemanjom Vidićem koji je ponikao u Zvezdinoj Omladinskoj školi.

„Nemanja Vidić je ponikao u školi Crvene zvezde, a vrlo često sam se u karijeri susretao s njim. Dok je igrao u Spartaku sam postizao golove protiv njega, ali već je u Engleskoj to bilo mnogo teže. Tada je igrao u paru sa Ferdinandom i bili su nemogući da se prođu i da se bilo šta uradi protiv njih.“

Seća se Aršavin meča iz 2004. godine protiv Crvene zvezde, a postoji mogućnost da se njegov klub u osmini finala Lige Evrope ponovo susretne sa Zenitom.

„Na meču iz 2004. godine sam postigao dva gola i zabeležio asistencije, tako da sigurno nisam u lepom sećanju Crvenoj zvezdi, ali bila je dobra utakmica. Postoji mogućnost da se ponovo sastanemo, ali prvo Zenit mora da prođe u osminu finala Lige Evrope. Ako se to desi, biće nam drago da se ponovo sastanemo“, zaključio je Aršavin.

BONUS VIDEO Navijači Crvene zvezde odali počast čuvenom Čika Gedži

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (0)