Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

"Prošle godine je španski tim eliminisao dva engleska tima"

Trener fudbalera Reala Karlo Ančeloti izjavio je pred utakmicu 29. kola španskog prvenstva sa Kadizom (subota, 21.00), da njegov tim još uvek nije osigurao polufinale Lige šampiona.

„Ništa nije sigurno, pa tako ni Realovo ili Sitijevo (dobio Bajern sa 3:0 u prvom meču) mesto u polufinalu. Imamo prednost, ali ovo je Liga šampiona i moramo da igramo još 90 minuta“, rekao je Ančeloti.

Madriđani su u prvom meču četvrtfinala savladali Čelsi na svom terenu sa 2:0, a imao je slavni stručnjak zanimljivo viđenje premijerligaša na evropskoj sceni.

PROČITAJTE JOŠ

„Engleski fudbal je vrlo konkurentan i na vrlo visokom nivou. Ne iznenađuje me što je Mančester siti favorit, ali realnost je malo drugačija, bar u Evropi. Prošle godine je španski tim eliminisao dva engleska tima. Englezi misle da imaju najjaču ligu, ali postoje i druga prvenstva u Evropi, poput Španije i Italije koja su i dalje konkurentna da se takmiče iako imaju manje novca“, istakao je Ančeloti.

Osvrnuo se italijanski trener na kritike koje mu upućuje stručna javnost.

„Slušam kritike, to je normalna stvar. Živimo u svetu gde morate da slušate ljude, vaš klub, vaše igrače. Postoji razumljiva kritika i ona bez pokrića. Ona razmuljiva vam pomaže da napredujete. Finalno ocenjivanje biće na kraju sezone. Sezona ima potencijal da bude uspešna, ali i da ode na drugu stranu“, zaključio je Ančeloti.

Real je drugi na tabeli španske Primere sa 59 bodova, čak 13 manje od lidera Barselone.

BONUS VIDEO Neverovatna greška golmana Borusije, primljen gol sa pola mogao bi da košta titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar