Foto: . EPA-EFE/Jon Super / POOL EDITORIAL USE ONLY

Karlo Ančeloti, novi trener Real Madrida predstavljen je zvanično u slavnom klubu, šest godina otkako je prvi put sedeo na klupi slavnog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Ančeloti je apostrofirao da bi voleo da se ponove uspesi koje je klub imao prethodnih godina.

„Zahvaljujući Real Madridu, predsedniku (Florentinu Perezu) i upravi koja mi je verovala, srećan sam što sam ovde, na mesto koje smatram domom“, rekao je Ančeloti na konferenciji za štampu.

On je otišao iz Reala 2015. kada mu je asistent bio Zinedin Zidan. Francuz je u godinama koje su došle osvojio tri Lige šampiona zaredom.

Pre toga, upravo je Ančeloti vodio klub do „decime“, odnosno desete titule prvaka Evrope, 2014.

„Nadam se da ćemo moći da ponovimo ono što smo radili u prošlosti. Daću sve od sebe da se suočimo sa novim izazovima sa svom mogućom energijom. Tradicija i istorija ovog kluba su da igra spektakularan i agresivan fudbal. Čak i da se fudbal menjao prethodnih godina, ideja Real Madrida ostaje ista, istorija i navijači traže isti tip fudbala. Imamo mnogo kvalitetnih igrača, ali ćemo morati da izgradimo balansiran tim“, objasnio je Italijan.

Karlo dolazi iz Evertona, koji je ove sezone završio na desetom mestu Premijer lige, mada je startovao jako dobro.

„Azar je imao problema sa formom u prethodnom periodu, ali je i dalje vrhunski igrač. Nije ispoljio maksimum svog potencijala, ali hoće to da uradi. Ovo je možda prava godina za njega. Bejl je igrao malo, ali dobro u Premijer ligi. Sad se vraća, znamo ga dobro i ako ima pravu motivaciju, onda može da ima odličnu sezonu, ne sumnjam u to“, istakao je Ančeloti.

Dotakao se i teme Serhija Ramosa, za koga se pričalo da odlazi iz Reala, pa da ostaje, a sada se opet spekuliše da je bliži napuštanju svog kluba.

„Kada je reč o Ramosu, još moramo da prčamo. Tek sam stigao i ne znam kako stvari stoje i kuda će otići“, dodao je Ančeloti i potom se našalio na račun Kristijana Ronalda.

„On ima ugovor s Juventusom i nije prikladno da razgovaramo sa njim. Ali mogu da vam kažem da Ronaldo stari, jer sad daje samo 30, 35 golova po sezoni, a ne daje više po 50. U globalu, veoma se rado sećam onoga što smo zajedno proživeli“, rekao je i nasmejao sa novi trener Reala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar