Foto: youtube.com

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, vodiće Orlove protiv Japana u prijateljskom meču, što će biti poseban spektakl.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija igraće 7. juna prijateljski meč protiv Jamajke u Hjogu, od 9 sati po našem vremenu.

Četiri dana kasnije, 11. juna, na „Kirin kupu“ sastaće se sa Japanom u Kobeu, od 12.25 po našem vremenu, a sa posebnom radošću su Jašpanci dočekali ovu vest.

Piksi ima status fudbalske ikone u ovoj zemlji, o čemu je nedavno i Igor Burzanović govorio u intervjuu za Nova.rs.

„U svlačionici nije bilo idolopoklonstva jer su svi igrači navikli na njega, ali ovako, gde god se pojavi, to je opšti haos, ne može da večera u restoranu od ljudi. Doživeo je da dobije ulicu u centru grada, a Nagoja nije mali grad, sa par miliona stanovnika, urban grad, na srpskom je napisano i japanskom ‘hvala ti Piksi’. To prevazilazi sve granice, a on je to izgradio igrom, ljudskošću. Izađemo na večeru, ne može čovek da opstane, božanstvo je. To je za film“, rekao je Burzanović, a da je tako, potvrđuje i činjenica da se oglasila Ambasada Japana.

I to kako, uz jedan snimak Piksijevih majstorija po poplavljenom i blatnjavom terenu.

Tada je Piksi u kontri žonglirao jer je bilo nemoguće voditi loptu po terenu, ali njegov saigrač nije to mogao da pretvori u pogodak zbog vremenskih uslova.

Ipak, snimak i dalje ima antologijski status.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar