Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Žoze Žoao Altafini, poznatiji po nadimku Macola koji je dobio po italijanskoj legendi Valentinu Macoli, za razliku od nekadašnjeg saigrača Pelea, smatra da je Mesi bolji fudbaler nego Kristijano Ronaldo.

“Pročitao sam intervju Pelea u kojem je rekao da je Kristijano Ronaldo najbolji igrač današnjice. Mesi je najbolji. Pele je najbolji ikad, ali ne razume se u fudbal. Ronaldo je karijeru gradio na fizikalijama, a Mesi se rodio ovakav, poput genija. Daje golove sa ogromnom lakoćom. Danas nema nikoga ko igra tako lako kao on”, izjavio je za “Mundo deportivo” Altafini, drugi najmlađi igrač, odmah iza Pelea, u selekciji Brazila koja je osvojila svetsku titulu 1958. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Praktično odmah pošto je dodirnuo “boginju”, preselio se iz Palmeirasa u Milan s kojim je harao Italijom, rušeći mnoge individalne rekorde, zbog čega je dobio italijansko državljanstvo, da bi potom zaigrao za “azure” na Svetskom kupu 1962.

Bez obzira što je “otkrio” da se Pele ne razume u fudbal, Altafini je nizao hvalopseve na račun sunarodnika.

“Pele je dostigao savršenstvo. Jednako dobro je igrao sa obe noge i odlično se snalazio glavom. Video sam ga kako igra.”

Altafini je nabrojao još nekoliko igrača vanserijske klase, ali u njemu nema mesta za Lautara Martineza, napadača Intera, s kojim Barselona navodno uveliko razgovara.

“Igrači poput Nejmara, Mesija, Maradone, Pelea su vrhunski. Naravno da bih voleo da se vrati Nejmar, jer navijam za Barselonu koja mi je pružila mnogo zadovoljstva u vreme dok sam bio komentator. Lautaro je dobar igrač, ali nije vanserijski. Samo su Ronaldinjo, Brazilac Ronaldo, Mesi i Nejmar dostigli tu klasu. Lautaro je odličan igrač, ali nije u novu ostalih“, direktan je Altafini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar