Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je incident koji se desio u Novom Pazaru ovog vikenda, na utakmici između Partizana i pazarskog kluba.

Partizan je pobedio sa 4:1, ali je meč ostao u senci prekida koji je potrajao skoro 40 minuta i incidenta u kom su se navijači međusobno prozivali skandaloznim povicima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Na utakmici u Novom Pazaru, Partizan je bio ubedljiv, vodili su 1:0, ili 2:0 i krenulo je sa tribina skandiranje ‘Nož, žica, Srebrenica’, što je apsolutno, ne moram da govorim koliko neprihvatljivo i ‘Ratko Mladić’. U istom sekundu je sa tribina gde je najzreliji deo njihove publike krenulo: ‘Orić Naser’, ‘Kosovo je pored Srbije’ i ‘Žuta kuća’. Bilo je još uzvika i „Ovo je Bosna“. Navijači Partizana nisu nikoga fizički ugrozili, a navijači Pazara su počeli da ugrožavaju. Navijači Pazara su ovog puta mene vređali, ovog puta sam njima bio kriv, mada nisu svi prihvatili“, rekao je Vučić na Pinku.

Dodao je i da su navijači vikali „uprava napolje“, a podsetio i da Novom Pazaru novac „ne pada s neba“. Zapitao je i koliko ima smisla da se navijači bave nečim što nije fudbal.

„Navijači Pazara su u ovom slučaju imali pripremljen arsenal pesama i reakcije. Oni su pokazali šta iskreno misle. Ovo nisu navijački organizovani ljudi. Pokazali su šta misle o Srbiji i koliko su te naše podele duboke. Nije važno šta misle o meni, već šta misle o Srbima. Neću da skupljam poene pitajući nekog je l’ mu se dopadaju nož i žica, ili vađenje organa. Nekada su skandirali i Hašimu Tačiju, samo sam čekao da počnu i Aljbinu Kurtiju. Dokle to tako ide? Šta je smisao, smisao je da idete na fudbal, da navijate za svoj klub, ili da se svi bave nečim drugim. Ako će tako da bude, onda nam recite da to više nije sport, nego da ima veze sa nečim drugim“, konstatovao je Vučić.

Podvukao je da ne osuđuje one koji vređaju njega lično, već one koji narušavaju ustavni poredak.

„Moram da osudim one koji viču ‘Orić Naser’, ‘Kosovo je pored Srbije’ i ‘Žuta kuća’. Kada mene vređaju, to je u redu, jer je to demokratija, ali ovo je rušenje ustavnog poretka“, istakao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO: Predrag Mandić o Miličinom zlatu u Tokiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare