Utakmica Crvena Zvezda, Šerif, fudbal
Foto: STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Šerif je slavio sa 1:0 u Tiraspolju (1:1 u prvom meču), pa će nastaviti svoj san o plasmanu u evropsku elitu.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda će put nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a igraće u plej-ofu protiv poraženog iz meča Jang Bojs – Kluž.

Nikada do sada Šerif nije igrao u grupnoj fazi Ligi šampiona, a najbliži su bili pre 10 godina kada su poraženi u plej-ofu od Bazela (ukupno 4:0).

Zvezda nije imala mnogo šansi, imala je pravi festival šuteva sa distance, ali retko koji je ozbiljnije namučio golmana Atanasijadisa.

Zapravo u prvom poluvremenu je Zvezda do prvog šuta u okvir gola stigla tek u završnici poluvremena preko Filipa Falka, a gotovo u sledećem napadu je usledio šok gol. Pogodio je Arboleda nakon uigrane akcije iz prekida. Glavom je matirao Borjana kog je uhvatio u raskoraku, a taj gol je bio presudan.

Zvezda je najbolju šansu imala preko Mirka Ivanića koji je sredinom drugog dela pucao direktno u golmana rivala. Zvezda je do kraja susreta uglavnom pokušavala sa distance, ali ti pokušaji nisu doneli promenu rezultata.

Crveno-beli nisu uspevali da povežu više od tri, četiri dobra dodavanja, a čak i kada bi se našli u završnici igrači su neretko brzali.

Katai, Ivanić, Falko, Srnić, Nikolić, Sanogo, svi su šutirali visoko preko prečke. Nikolić je samo minut nakon ulaska u igru pokušao da iznenadi golmana rivala, ali je njegov udarac uspeo paradom da odbrani golman Šerifa.

Stanković je pokušao sa izmenama, ali nije uspeo da razmrda ekipu.

Šerif – Crvena zvezda 1:0 (Arboleda 45+2)

Stadion: Stadion Šerifa. Sudija: Feliks Zvajer (Nemačka).

Šerif: Atanasijadis, Žulijen, Arboleda, Dulanto, Kristijano, Ado, Til, Traore (od 85. Bižjak), Kolovos (od 67. Jansane), Luvanor, Kastanjeda.

Zvezda: Borjan, Dragović, Degenek, Gajić, Rodić, Sanogo (od 77. Gavrić), Ivanić, Srnić (od 60. Nikolić), Falko (od 46. Ben), Katai (od 64. Krsičić), Dioni (od 46. Krstović).

Drugo poluvreme: Šerif – Crvena zvezda 1:0 (Arboleda 45+2)

90′ Kakva šansa za Zvezdu!

Prošao je Milan Rodić po levoj strani, sjajno centrirao, ali niko nije uspeo da sprovede tu loptu u mrežu.

82′ Šta se ovo dešava?!

Zvezda nastavlja da ređa greške, a Šerif preti iz kontranapada. Uspeo je jednom Borjan da spase Zvezdu, dok je drugi put Traore šutirao visoko preko gola. Sve se ovo dešavalo u trenucima kada je Zvezda trebalo da juri rezultat.

79′ Frka na terenu

Sudija je morao da smiruje strasti nakon jednog faula Šerifa.

74′ Zvezda u velikim problemima

Crveno-beli se nalaze pred eliminacijom. Nikako im ne polazi za rukom da naprave nekoliko dobrih poteza u nizu i tako uđu u bolju šansu. Sa druge strane, Šerif koristi svaku priliku da zapreti iz prekida ili kontranapada.

67′ Kakva šansa za Zvezdu!

Nakon duže akcije lopta je stigla do Ivanića, koji je imao poziciju jedan na jedan sa golmanom rivala. Ipak, šutirao je tačno u golmana Atanasijadisa, a nakon toga se u neverici uhvatio za glavu.

64′ Izmena u Zvezdi

Krstičić je zamenio na terenu Aleksandra Kataija.

63′ Žuti karton za Rodića

Defanzivac Zvezde dobio je javnu opomenu nakon što je prekinuo jednu odbranu Šerifa.

61′ Kakav impuls za Zvezdu

Nikolić je odmah uputio najopasniji igrač na meču, nepunih 60 sekundi po ulasku u igru. Pokušao je iz daljine, ali je golman Atanasijadis uspeo da odbrani.

60′ Nova izmena u Zvezdi

Veljko Nikolić je zamenio Slavoljuba Srnića.

58′ Šansa Sanoga

Gajić je uspešno centrirao, a Sanogo je bio zamalo neprecizan.

56′ Navijači sve glasniji

Sa tribina su se čuli navijači jasno po prvi put od početka susreta. Zvezda u tim momentima nije uspevala da odigra dobre akcije.

52′ Zvezda kontroliše igru, ali bez šanse

Crveno-beli igraju znatno bolje od početka drugog poluvremena, ali nisu uspevali da naprave pravu šansu. Uglavnom su napadi išli preko desne strane, ali je svaki centaršut, gotovo po pravilu, izblokiran uvek u poslednjem trenutku.

47′ Zvezda napada od početka poluvremena

Pokušao je Slavoljub Srnić sa distance, ali je njegov udarac izblokiran.

Utakmica Crvena Zvezda, Šerif, fudbal
Foto: STARSPORT

46′ Dve izmene Stankovića

El Fardu Ben je zamenio Filipa Falka, dok je Krstović zamenio Loisa Dionija.

Prvo poluvreme: Šerif – Crvena zvezda 1:0 (Arboleda 45+2)

45+2′ Šok za Zvezdu!

Šerif je postigao pogodak nakon prekida. Sjajno je glavom reagovao Danilo Arboleda, prebacio Borjana koji nije dobro reagovao u ovoj situaciji.

45′ Prvi šut u okvir gola

Pokušao je Falko iz daljine posle „žabice“ da iznenadi golmana rivala, ali nije uspeo u tome.

43′ Pokušaj Srnića

Zvezda je nastavila sa šutevima sa distance. Ipak, ovog puta je Srnić bio neprecizan.

42′ Kakav potez Degeneka

Snašao se sjajno u situaciji jedan na jedan sa Luvanorom i iznudio faul. Mogao je igrač Šerifa da ima otvoren put ka golu Šerifa u kontranapadu.

FK Šerif, FK Crvena zvezda
Foto: RTS

39′ Katai šutira iz daljine

Crveno-beli šutiraju čim dođu do iole pogodne pozicije. Ovog puta je Katai lansirao loptu visoko iznad prečke.

35′ Pokušaj Ivanića sa distance

Pokušao je vezista crveno-belih sa daljine, ali je ta lopta završila visoko preko prečke.

31′ Sjajna intervencija Borjana

Prošao je Traore po levoj strani, šutirao visoko, ali je Borjan uspeo da izboksuje tu loptu u atu.

30′ Još jedan neugodan faul

Nastao je pravi haos na terenu nakon još jednog faula nad Srnićem. Žulijen je uklizao sa leđa, a zbog prigovora je žuti karton dobio Kastanjeda.

Crvena zvezda
Foto: RTS

29′ Prljava igra Šerifa

Kristijano je dobio žuti karton nakon faula sa leđa nad Ivanićem. Bio je ovo još jedan u nizu „prljavih“ faulova domaćih fudbalera.

27′ Novi žuti karton

Prvi put je upisan neki igrač Šerifa. Kolovos je najpre iznudio žuti karton Srnića, a onda mu je igrač Zvezde odgovorio istom merom.

25′ Zvezda preti iz prekida

Mirko Ivanić je srušen sa leđa, a nemački arbitar je pokazao da je u pitanju faul. Slobodni udarac izveo je Katai, ali niko od igrača Zvezde nije zakačio loptu.

22′ Zvezda vrši pritisak

Nekoliko minuta je već Zvezda na polovini Šerifa, ali nije stigla do prave šanse. Crveno-beli menjaju strane i traže pukotinu u odbrani. Aleksandar Katai je u jednom trenutku raspalio iz sve snage, ali je ta lopta prošla pored stative.

20′ Luvanor na travi

Igrač Šerifa se našao na travi, a isprva je delovalo da je bez svesti. Među prvima je dotrčao Borjan da mu pomogne, a uskoro se pridigao i dobio aplauz navijača. Pomogao mu je medicinski tim, a nakratko je morao da napusti igru.

Crvena zvezda
Foto: RTS

18′ Šerif tražio penal

Centrirao je Adama Traore, ali nije uspeo da pronađe Kastanjedu. Bio je Kolumbijac u duelu sa Gajićem, a samo je pao. Sudija Zvajer nije smatrao da ima elemenata za penal. Nešto kasnije je Srnić dobio žuti karton.

15′ Šerif zapretio

Moldavci su imali solidnu šansu iz slobodnog udarca, ali je jedan igrač ovog tima loše zahvatio loptu, pa nije bilo opasnosti po Milana Borjana.

9′ Haos u petercu Šerifa

Nakon kornera niko nije uspeo da dođe do lopte u petercu Šerifa, pa je ona samo preletela na drugu stranu. Malo je nedostajalo da Dragović postigne pogodak.

7′ Zvezda ima problema po desnoj strani

Crveno-beli nisu uspeli da probiju po desnoj strani jer je Gajić dva puta pogrešio. Nakon treće akcije odlučio je da promeni stranu, a Zvezda je odmah izborila korner.

3′ Prvi pokušaj Zvezde

Degenek je pokušao nakon kornera Kataija, a ta lopta je prozujala pored desne stative golmana Atanasijadisa.

Crvena zvezda
Foto: RTS

2′ Žestok faul i svađa

Već u drugom minutu viđena je jedna situacija koja nije tipična za početak susreta. Kolovos je napravio faul, a onda vikao na Srnića. Sudija Zvajer je odmah pozvao igrača Šerifa, popričao je sa njim i pokazao mu da mora da smiri strasti.

1′ Počeo je meč u Tiraspolju!

Prvi napad imala je Crvena zvezda. Na tribinama se nalazi nekoliko hiljada navijača, a stolice su jasno obeležene, a iksom je naglašeno gde ne sme da se sedi.

17.38 Dobar dan i dobrodošli na novi lajv blog u kome možete ispratiti sva dešavanja sa susreta Crvene zvezde i Šerifa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare