Foto: Starsport

Da li će se država stvarno pobrinuti za ostale srpske klubove?

Predsednik Srbije Alekandar Vučić je prilikom otvaranja deonice puta na obilaznici oko Beograda govorio i o problemima dugovanja na ime poreza koje su napravili košarkaški i fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Na još jednom događaju na kojem je pričao o gomili stvari koje nemaju veze sa razlogom njegovog boravka, Aleksandar Vučić je iskoristio priliku da skuplja jeftine političke poene.

Dotakao se problema sa finansiranjem i dugovanjem večitih, na koje su godinama zatvarane oči i tom prilikom pomenuo i manje klubove i sredine.

„Mogli ste da vidite fer raspodelu novca večitih rivala, ako pogledate i koliko je Vojvodina dobila, ne malo novca, ali neuporedivo manje od večitih, ono što je naša greška i to prihvatamo, to je da smo mnogo manje novca dali u Niš, Kruševac, Kraljevo, ali morali bismo više da dajemo i na Sever, u Zrenjanin, Suboticu… Kada pogledate Niš u poređenju sa Zvezdom i Partizanom, tu nema smisla nikakvog i to ne možemo nikako da opravdamo. Moraćemo da damo više novca centralnoj Srbiji u odnosu na Beograd. Ali videli smo fer raspodelu i odnos države prema večitima“, istakao je Aleksandar Vučić.

Iako su decenijama večiti rivali povlašćeni u odnosu na ostatak sportskih kolektiva u Srbiji, niko se nikada time nije bavio jer je navijačka baza gotovo čitave Srbije bila skoncentrisana oko Zvezde i Partizana.

Aktuelna vlast jeste izdvojila sredstva da se renoviraju određeni stadioni, postave reflektori i zameni trava i započela projekat izgradnje nekoliko stadiona van Beograda poput onog u Loznici.

Međutim, suštinski se ništa nije promenilo u funkcionisanju velike većine klubova u Srbiji i njihova konkurentnost u odnosu na Zvezdu i Partizan je nepostojeća jer sčitav sport zavisi od pomoći države, a ona je usmerena u pravcu dva kluba.

I iz samog predsednikovog izlaganja, potpuno je jasno i zašto.

„Morate da imate na umu da je to ukupno 91 odsto navijačke populacije u Srbiji, 56 – 35 prema poslednjem istraživanju, oni predstavljaju našu zemlju, kada nose NIS ili MTS na našim dresovima, oni promovišu naše kompanije, o stranim neću da pričam. Velike su obaveze, šta god možemo da pomognemo, pomoći ćemo, ali oni svoje obaveze moraju da ispune. Verujemo da će imati velika primanja zbog Evrope, ali da ispunjavaju svoje obaveze u skladu sa reprogramom“, naglasio je Vučić.

Odjednom su dugovi koji su godinama ignorisani postali tema, pa se nije propustila prilika da se poentira i na pominjanje manjih sredina.

Ideja je u osnovi dobra, ali je tajming potpuno pogrešan jer sve ove godine nikoga nije bilo briga.

BONUS VIDEO Prioriteti i ostalo – Loznica čeka stadion

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar