Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT, Milos Tesic/ATAImages,

Dobar dan, ovo je pljačka! Kasa je puna, uzećemo koliko nam treba. Ali, ne brinite, sve je po pravilniku. Jer pravilnik smo mi pisali, za naše potrebe... "Da zavaćemo kol'ko možemo", što bi rekao popularni Šojić, znate onaj što je hteo da bude kapetan bele lađe.

A, za ostale, mož’ da bidne, al’ ne mora da znači. Ako ne bidne, tu je „šef odozgo“ da pripretimo (Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, p.a. ako neko slučajno ne zna). Pozvaćemo se na njega i reći: „Naredio je…“ I ko će to sad da proveri, osim ako se šef sam ne javi. A, neće, jer je zauzet.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi znamo da ga uvek i svugde ima poput Emilijana Martineza, te da ne voli nagrade koje bi najradije smestio gde i golman Argentine, ali ipak sumnjamo da u ovoj meri vodi računa o kasi Saveza.

Dakle, u istorijskoj godini za srpski fudbal, kada kasa puca od dolara pristiglih iz FIFA i od sponzora, kada je ostvarena dobit od preko četiri miliona evra, kada funkcioneri saveza dobiju 350.000 evra premije za plasman Srbije na Mundijal, a Aleksandar Mitrović, najbolji strelac srpske reprezentacije tek 100.000, kada savez plati prof. dr Jovanu Šurbatoviću, generalnom sekretaru, prestižnu master diplomu – MESGO, baš kao što mu je i FS Beograda platio doktorske studije, bar tako tvrde zli jezici, zaposleni u Fudbalskom savezu Srbije ostali su bez 13. plate.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Hajde što su ostali bez nje, sigurni smo da će ti vredni i lojalni ljudi preživeti i bez zaslužene nagrade, ali objašnjenje da je 13. platu zabranio Aleksandar Vučić, e to je već verovatno nonsens epskih razmera.

Zapravo mi želimo da verujemo da jeste. I kada vidimo ko radi u našim ustanovama od „javnog značaja“ želimo bukvalno i da stanemo u gard za našeg predsednika.

Neko ko je inkasirao 350.000 evra premije samo u 2022, ko ima 600.000 dinara platu neto, i bezbroj drugih privilegija, znači generalni sekretar koji leđima podupire vrata kase da dolari iz nje ne ispadaju, drzne se da se poziva na Aleksandra Vučića i ukida ukalkulisanu 13. platu i budžet omladinskim, ženskim i futsal selekcijama?!

Baš kao što se i u predmundijalskom izbornom procesu pozivao na istog šefa kako bi po Srbiji pomagao no nejm kandidatima da se dokopaju regionalnih predsedničkih fotelja.

Fudbalski savez Srbije, FSS, izborna skupština
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Baš kao što je i okrenuo leđa Draganu Stojkoviću kada je čuo poruku da „Piksi malo iskače iz selektorske funkcije“. I baš tada je požurio u Sremsku Mitrovicu da se vidi sa Branislavom Nedimovićem, mogućim budućim predsednikom FSS.

Dakle, u ovoj istorijskoj godini, kao što je konstatovao generalni sekretar, i sa prihodima „do sada nezabeleženim“, Fudbalski savez Srbije je došao u paradokasalnu situaciju. Od rukovodioca omladinskog sektora, futsala i ženskog fudbala zahtevano je da se troškovi smanje za 30 posto (?!).

Umesto da se zarađeni novac uloži u fudbal, zatraženo je kresanje troškova. I prvi put posle ko zna koliko vremena, što se nije dešavalo ni za vreme predsednikovanja Slaviše Kokeze, službenici u Fudbalskom savezu Srbije, mahom žene, neće dobiti nagradu ukalkulisanu u budžet, a u omladinske reprezentacije uložiće se za trećinu manje nego do sada, baš kao i u naše fudbalerke koje su ove godine pobedile Nemice, osmostruke prvakinje Evrope, dvaput svetske i jednom olimpijske.

Fudbalski savez Srbije, FSS, izborna skupština
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ali za rukovodstvo saveza, tačnije za prvog operativca FSS, Jovana Šurbatovića, to nisu bitne stvari, jer izgleda da kad se pogleda dalje od sopstvenog džepa dođe se do zaključka „da ne cveta cveće ni u naše preduzeće“.

A, kako i da cveta ako je tačna, a ne sumnjamo da jeste, tvrdnja Mirka Poledice, predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ da je FSS u 2021. godini potrošio 19.465.000 dinara na sastanke komisija, Izvršnog odbora i Skupštinu. I sledi Mirkovo logično pitanje „Da se nisu sastajali u Sidneju???“.

I to uopšte ne čudi posle gomile gadosti za koje smo čuli da su izrečene na nedavno održanoj sednici Izvršnog odbora FSS.

Pitamo se samo koliko je tek potrošeno na službenim putovanjima sa kartica saveza u striptiz klubovima. Ali, o tome ćemo u novoj godini.

BONUS VIDEO: Zašto nas toliko bole fudbalski porazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar