Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da će njegova ekipa maksimalno biti spremna za Javor koji u prethodna dva meča ima pobedu i remi.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan protiv Javora igra u sredu od 13 časova u Ivanjici i pokušava da nadoknadi devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom.

„Očekuje nas negudono gostovanje u Ivanjici. Svi su zdravi sem (Aleksandra) Miljkovića, koji se povredio protiv Novog Pazara, neće biti u ekipi. Ostali su spremni. Znamo šta nas čeka tamo, uvek je teško igrati u Ivanjici. Imaju dobre utakmice i rezultate, kako su startovali, pa maksimalno spremni ulazimo u meč“, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Trener crno-belih dodaje da su on i njegov stručni štab ispratili sve mečeve Javora u nastavku sezone, tim pre što Ivanjičani nemaju poraz u prethodne dve utakmice.

Stanojević je prethodnih dana kritikovao ljude koji održavaju teren Partizana, jer je bio zaleđen, žalila se i Zvezda na uslove u Nišu na terenu Radničkog, a štoper crveno-belih Strahinja Eraković se teže povredio, što je razlog za zabrinutost i za Partizan.

„Debeli minus je nekoliko dana i biće problema, ali adaptiraćemo se, nema šta drugo, jer na to ne možemo da utičemo. Videćemo kako možemo da igramo, ako ne možemo da uspostavimo naš način igre. U prošlom kolu smo platili danak tvrdog terena povredom Miljkovića, nadamo se da se slično neće ponoviti u Ivanjici“, kazao je Stanojević.

Najavio je četiri ili pet promena u postavi jer se utakmice igraju na svakih nekoliko dana, ali očekivano nije otkrivao ko će biti starteri.

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

„Gledali smo Maričića i Lukovića, ali ima tu još igrača koji mogu da zadaju probleme. Gledali smo dosta mečeva, Maričić je čak menjao i pozicije, ali dobro, spremni smo za utakmicu“, odgovara trener Partizana na pitanje o ofanzivnom tandemu Javora.

Kao jednu od prednosti Ivanjičana naveo je izvođenje prekida, jer ih Javor izvodi smisleno.

„Sada su specifični uslovi zbog minusa i to će biti segment na koji mora da se obrati pažnja. Imamo način kako branimo prekide u zavisnosti od protivnika, pravimo i sitne izmene i generalno primamo malo golova na taj način. Imamo plan i kod bočnih lopti, daljih ili bližih lopti, to su neke definisane stvari u našoj igri i verujem da neće biti problema“, rekao je Stanojević.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Na pitanje o Žan Kristofu Bajbeku, Stanojević kaže da je on blizu da dobije šansu kao starter, ali je kočnica za njega forma Filipa Holendera.

„Holender igra sjajno, mnogo radi za tim. mnogo dobrih kretnji pravi, sve nekako odlažemo. Zato pomeramo odluku, ali zavisi i od njega i od tima. Blizu je (Bajbek), ali i nije blizu da počne“, kaže šef struke crno-belih.

On je sumirao i igru Partizana u prva dva meča od nastavka sezone, kao i rezultate rada tokom priprema sa ekipom.

„Mislim da smo kompaktni, igramo kao tim, malo smo poboljšali sinhronizaciju na boku i još nekim linija. Neki igrači su podigli ličnu formu i na višem su nivou nego ranije. Svi su se podigli individualno, ali uvek sam oprezan, jer jedan meč, pogotovo u ovakvim uslovima, može sve da promeni i okrene neku priču. Zadovoljan sam kako radimo i izgledamo, želimo da nastavimo našim ritmom i mislim da je ovo put kojim treba da idemo“, podvukao je Aleksandar Stanojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar