Aleksandar Stanojević, Foto: Starsport

Trener Partizana ima mnoštvo nedoumica i samo jedan cilj - pobediti Crvenu zvezdu.

U predigri 167. duela Crvene zvezde i Partizana (subota, 18) viđeno je mnogo toga, ali se svi ljubitelji fudbala nadaju da će konačnu reč o pobedniku dati 22 fudbalera koji će se naći na terenu.

A Aleksandar Stanojević, trener Partizana, imaće nekoliko nedoumica kada je u pitajnu sastav koji će izaći na megdan „večitom rivalu“ u susretu koji bi mogao da odluči pitanje šampiona Srbije za sezonu 2021/2022.

PROČITAJTE JOŠ...

Prva, i verovatno najveća, je pitanje ko će dobiti šansu da stane među stative. U prva dva večita derbija odigrana u ligaškom delu sezone mrežu Partizana je čuvao Aleksandar Popović. I dok je na terenu u Humskoj u remiju (1:1) u prvom delu sezone bio siguran, meč u Ljutice Bogdana je odigrao znatno lošije, nakon njegove slabe reakcije Ohi Omoidžuanfo je postigao prvi od Zvezdina dva gola, a od tog momenta Nemanja Stevanović je dobio šansu na četiri od šest utakmica.

Za to vreme primio je samo jedan gol, pa je sve izvesnije da će dobra forma biti ključan faktor u odluci da Stevanović dobije prednost ispred Popovića.

Druga dilema je pozicija desnog beka. Stanojević je u 166. duelu na Marakani pokušao da iznenadi crveno-bele pomerivši Nemanju Miletića na poziciju beka, dok su štoperski tandem činili Siniša Saničanin i Igor Vujačić. To se nije isplatilo, Miletić je odigrao u najmanju ruku loše, ni Saničanin nije briljirao, pa je malo verovatno da će isto probati i ovog puta.

Šansu će pored desne aut linije dobiti ili Marko Živković ili Aleksandar Miljković, mada je izvesnije da će to biti potonji, pošto je započeo i duel protiv Čukaričkog. Doduše, izmena na desnom beku je jedna od standardnih u Partizanu ove sezone, te je puka tehnikalija pitanje ko će početi, jer će najverovatnije obojica dobiti priliku u nekom trenutku.

Štoperski par bi trebalo da čine Nemanja Miletić i Igor Vujačić, dok će Saničanin meč započeti sa klupe.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Treća nedoumica koja muči Stanojevića je – koliko može Bibars Natho? Teško da Izraelac može da se juri sa fudbalerima Zvezde tokom čitavih 90 minuta, a kako je u pitanju fudbaler koji može jednim potezom da promeni čitav tok meča, trener tima iz Humske će najverovatnije šansu od početka pružiti Milošu Jojiću, koji će zaigrati ispred tandema zadnjih veznih, Saše Zdjelara i Marka Jevtovića.

Kada je u pitanju navala, dostupnost Nemanje Jovića bi donela još jednu dilemu, ali je ovako Stanojević praktično prinuđen da mesto bonusa iskoristi na Nikolu Terzića, po drugom, levom krilu dejstvovaće Kvinsi Menig, dok u napadu nema iznenađenja – za golove će biti zadužen Rikardo Gomeš.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram