Aleksandar Stanojevic
Aleksandar Stanojević Foto:Spasoje Veselinović/Nova.rs

Trener Partizana Aleksandar Stanojević kaže da želi vitešku i čvrstu borbu u predstojećem večitom derbiju.

Zvezda i Partizan u subotu od 18 sati igraju 167. put u 31. kolu Superlige, na stadionu „Rajko Mitić“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znamo svi šta nam znači utakmica, svima je to poznato. Zaslužili smo dosadašnjim igrama da mi budemo domaćini, ali nažalost igramo na njihovom stadionu. Svi igrači su nam spremni i motivisani. Izlazimo u najjačem sastavu, nema opravdanja. Ne želimo da polemišemo, slabo smo ušli u prošli derbi, sad hoćemo jače. Najviše me interesuje kako će moji igrači ući u meč, kakav će karakter pokazati zbog svih stvari koje su im se dešavale“, rekao je Stanojević na konferenciji.

Zvezda je prošli derbi dobila zahvaljujući boljem prvom poluvremenu, Partizan je u međuvremenu kiksnuo protiv Napretka i Čukaričkog, a ljudi u Humskoj tvrde da su na to uticale i određene stvari „mimo terena“.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Stanojević se žalio zbog toga što nije radio VAR sistem, a navijači Zvezde su po Beogradu zalepili plakate sa njegovim likom u ludačkoj košulji.

„Meni niti podiže tenziju, niti me inspiriše. Niti se plašim. Možemo i na taj način da razmišljamo. Oni znaju kako to ide u politici, kad nekog označite šta znači kad nekog označite metom. Lud sam za svojim klubom i boriću se za njega. Ovde ćuti Sudijska komisija, ćute sa Arene jer ne radi VAR, radi VAR. Mora neko nešto da kaže. Morate da priznate da se nešto dešava, da nije bilo isto ovako. Ne želim izgovore i da nešto prebacujem na tu stranu. Neću alibije i da svom igraču damo neki izgovor. Idemo muški, viteški i da pokažemo sebi. Nemojte, molim vas, da idemo u tom pravcu kao da tražimo alibije, molim vas, ne želim. Ali, moramo da pričamo o tome. Mediji neće da kažu da si sapleten, nego će reći ‘sapleo vas je Napredak ili Čukarički’. Nije nas on sapleo i nismo se mi sapleli. To je suština“.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

„Žao mi je samo što ne igramo na našem stadionu jer je velika prednost i jer smo zaslužili to. Želim da vidim kako će igrači izaći i sa kakvim će karakterom igrati. Zvezda je dobra ekipa, dobro igraju. I znate kako smo funkcionisali. Nismo tražili alibi u nekom drugom, nego smo gledali sebe. Treba da preovladava sportski duh jer imate dve ekipe koje su igrale osminu finala u Evropi, dobro su reprezentovale svoju zemlju. To treba da bude jedan muški, viteški derbi. Ali, ove druge stvari morate da rešavate. Neke druge institucije bilo koje vrste. Ne mogu ja da rešavam, pa da me lepe po plakatima. Može, sledeći put, neka me zalepe sa peharom na Terazijama. U centru grada, baš u centru je dosta plakata, ponosan sam zbog toga, hvala vam“, rekao je Stanojević.

Naveo je da ni Partizan ni Zvezda na određena dešavanja na terenu ponekad ne mogu da utiču.

„I mi krećemo ofanzivno i oni kreću ofanzivno, pa ko se kad i kome nametne. Mi smo se nametnuli na našem stadionu, pa smo bili bolji u većem delu susreta, oni su na njihovom. Nećemo mi igrati defanzivno, a oni ofanzivno i obrnuto. Svi imaju svoju strategiju sa kojom idemo u tu utakmicu. Mi moramo da pobedimo, jasno je. S obzirom na to da Zvezda sve pobeđuje, mi moramo da pobedimo da bismo ostali u trci za titulu… Nema u današnjem fudbalu ‘igram defanzivno’, ne, ti ideš da pobediš utakmicu, pa ko se kome nametne i onda na kraju možeš da kažeš da se neko nametnuo. Prošlu utakmicu smo izašli u izuzetno ofanzivnom sastavu, pa su se oni nametnuli. Da li je sudbonosna utakmica, to je derbi, specifičan meč i svaki je sudbonosan“.

Sumnja da će u igri crveno-belih biti velikih pomeranja, pošto je do sada postava Dejana Stankovića uglavnom bila dobitna.

„Može biti minimalnih odstupanja, spremni smo na svaku njihovu rotaciju i način igre. Oni su se pokazali ne verujem da će se menjati nešto posebno, to je to“.

Srđan Jovanović sudi Sporting - Mančester siti
Foto: EPA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Stanojević je potom prokomentarisao činjenicu da je Zvezda tražila izuzeće Srđana Jovanovića kao glavnog arbitra meča, a upravo je Jovanović delegiran.

„Ne mogu ja odavde da pravim pritisak, on je prethodna dva derbija sudio i svi smo komentarisali da je sudio dobro, iako smo možda mogli da se hvatamo za penal Erakovića, ili ne. Čovek je držao sve pod kontrolom, sudija je na najvećem mogućem nivou. Nametnut mu je pritisak sa njihove strane, mi sa naše strane ne možemo da pravimo pritiske te vrste. Najbolji je sudija, u ovom trenutku ne razmišljamo o tome. Svi derbiji na kojima sam ja bio, bilo je dobro suđenje, nisam imao primedbu. Kao što sam rekao, da u poslednjih godinu i po dana nisam imao primedbe na suđenje dok nije došlo proleće. Verujem sutra sportski i viteški i verujem u neku pozitivnu priču. Biće pun stadion, lepa atmosfera, želim na pozitivan način da utičemo da to bude kako treba. Prirodne su tenzije i treba da ih bude, ali mislim da treba da bude viteški. Uvek smo čestitali pre i posle utakmice i želim da i sada ostane tako“, rekao je trener Partizana.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Čukarički je nedavno štrpnuo bodove crno-belima iz Humske, pošto je meč završen nerešeno.

„Teško je igračima pao remi jer se desila situacija koja se desila. Inače smo odigrali fantastičnu utakmicu, možda i najbolju ovog proleća. Ne pada im moral zbog toga, nego zbog drugih, očiglednih stvari. E to su one stvari koje baš utiču, ali je bolje da smo igrali dobro, pa se to desilo, jer onda možemo da reagujemo pozitivno“.

„Vidim da su nas sada otpisali svi, misle da je teško da pobedimo tamo. Derbi nikad ne znate gde može da krene i da se završi“, naglasio je Stanojević.

Smatra da neće biti mnogo iznenađenja u Stankovićevom izboru fudbalera.

„Mislim da će skoro isti tim izvesti, dobro mu je delovala ekipa. Malo mi je neprijatno da kažem šta će on da uradi, tražiće neka iznenađenja i detalje gde može da nas ugrozi, ali pretpostavljam da će biti sličan način i slična ekipa. Razrešio sam sve dileme u svom timu, ali danas ću opet kombinovati. Neće ni oni znati ko će igrati na treningu, pa ako ne znaju igrači, nećete ni vi znati“, naveo je Aleksandar Stanojević.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar