Foto: EPA-EFE/Georgi Licovski

Fudbaleri Srbije u utorak igraju najvažniju utakmicu.

Reprezentativac Srbije, Aleksandar Mitrović, govorio je o predstojećoj utakmici Srbije protiv Crne Gore.

Pročitajte još

Srbija u utorak od 20.45 dočekuje Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u utakmici koja se može ispostaviti kao ključna.

„Svi igramo u klubovima u kojima se igra na dva, tri dana, to je normalno za nas. Svi bi prihvatili to pre nego da treniraju sedam dana, mi živimo za ovakve utakmice i to želimo da igramo svaka dva, tri dana. U prethodne tri, četiri utakmice smo uvek pobeđivali Crnu Goru, nadam se i sutra takvom ishodu. Imao sam sreću da im dam dva gola, na prošlom meču je to uradio Vlahović. Ovo je najvažnija utakmica do sada, bili smo do sada mnogo puta u ovoj situaciji, za nas je privilegija biti u ovakvoj situaciji da igramo pred našim navijačima bitnu utakmicu za Evropsko prvenstvo na kom nismo bili 24 godine. Za nas je to privilegija i čast, da nam je neko ponudio ovakvu situaciju pre početka kvalifikacija da pred našim navijačima igramo protiv Bugarske i Crne Gore za plasman siguran sam da bi svi to prihvatili. Utakmica je kao i svaka druga, malo drugačija, ali spremni smo 100 posto i jedva čekamo da meč počne“, rekao je Mitrović.

Govorio je i o podršci.

„Kao igrač se ne obazirem na prodaju karata, mislim da je utakmica protiv Mađarske bila ambijent u kom bi mi voleli da igramo, pun stadion u kom vas 65.000 ljudi bodri od zagrevanja do kraja. Onda zajedno slavite rezultat, ne znamo kakva će biti podrška sutra, sigurno da nam je podrška, ali mi kao igrači znamo šta treba da radimo i Bože zdravlja uradićemo da sutra dobijemo utakmicu.“

Nastavio je da govori o utakmici sa Crnom Gorom.

„Kad god obučeš dres reprezentacije imaš obavezu, čast, privilegiju da izađeš na teren da daš maksimum i ostaviš celog sebe. To se ne menja protiv koga da igraš. Sada se menja važnost utakmice, sa moje strane igrači treniraju ceo život da budu deo tih utakmica, to su utakmice koje se pamte, gde želite da bude heroji. Svi želimo da igramo ovakve utakmice kao ovu sutra, znamo da imamo obaveze čast i privleagiju. Jedva čekamo da počne utakmice, ovo su utakmice koje svako želi da igra. Želimo da sutra istrčimo na teren uz podršku navijača napravimo veliki korak ka Evropskom prvenstvu. Degugantno je da ja prognoziram, ali se nadam našoj pobedi.“

Srbija je trenutno druga u grupi sa 10 bodova, Crna Gora je treća sa osam i utakmicom manje. Mađarska je lider sa 13, dok su Litvanija i Bugarska bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo. Prvoplasirane dve ekipe iz grupe će izboriti plasman na završni turnir.

„Nema šta više da pričamo, ovo je utakmica biti ili ne biti, svi želimo da je igramo. Svi znamo šta treba da radimo, znamo koliko je meč bitan za narod i fudbalsku istoriju. Svaka priča staje kada dođe ovakav meč, kao što je Mister rekao utakmica protiv Mađarske bila bitna, ali smo znali da će utakmica protiv Crne Gore da odlučuje. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da nas bodre od prvog do poslednjeg minuta, a siguran sam da ćemo uzvratiti borbom i nadam se dobrom rezultatu. Da napravimo veliki korak ka istoriji“, rekao je Mitrović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar