Foto: Printscreen Nova.rs

Srpski napadač Aleksandar Mitrović kaže da je "orlovima" u Budimpešti i sportska sreća okrenula leđa.

Foto: Nova.rs

Srbija je na „Puškaš areni“ poražena sa 2:1 golovima Barnabasa Varge i Rolanda Salaja u 20. i 34. minutu susreta, a jedini pogodak za Srbiju dao je Strahinja Pavlović u 33. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Mitrović je dvaput tresao mrežu protivnika, ali je u oba slučaja neko od njegovih saigrača bio u ofsajdu pre završnog pasa, prvo Sergej Milinković-Savić, a onda i Dušan Tadić.

„Ništa, čestitao bih Mađarima, još uvek ne zvanično, ali u suštini na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Mislim da smo obe utakmice odigrali dovoljno dobro da dobijemo, ali nekad fali i sportske sreće. Teška noć, ali mislim da imamo još jednu utakmicu za nekoliko dana i nema mnogo vremena da žalimo. Na nama je da se dobro oporavimo, da odemo za Beograd, oporavimo se i što bolje spremimo za, sigurno jednu od najbitnijih utakmica poslednjih godina za naš tim“, rekao je Mitrović posle poraza.

Mađarska sada ima tri boda više od Srbije i pet od Crne Gore i završila je posao u vezi sa plasmanom u Nemačku, dok Srbija to nije uradila još uvek, a Mitrogol se nada da će se i sportska sreća vratiti u sledećem meču, protiv Crne Gore u utorak uveče.

„Sreća, verovatno su bili neki milimetri. Nekad moraš imati i te sreće, mi nismo i nadam se da će sve biti bolje u sledećoj utakmici i da će nam se vratiti“, kazao je napadač Al Hilala.

Tokom utakmice smo ga gledali i u ulozi u kojoj nismo navikli da ga vidimo, a to je da bude onaj koji razigrava saigrače, što se dešavalo uglavnom tokom prvog poluvremena kad je bio nešto povučeniji u odnosu na mesto klasične „devetke“.

„Jeste, malo smo promenili formaciju i dosta je dobro krenulo u prvom poluvremenu, na terenu smo dobro stajali, Mađari nisu očekivali i baš smo ih iznenadili. Onda smo u drugom poluvremenu promenili sistem, posle toga je dosta teže išlo, ali smo i pored toga stvorili dosta šansi da dobijemo utakmicu. Falilo nam je u prvom poluvremenu da u dve, tri situacije imamo taj završni pas, u drugom poluvremenu smo dvaput pogađali stativu, šta je tu je, nema vremena za plakanje. Idemo dalje. Za dva dana je nova utakmica, pred našim navijačima, na našem stadionu i nadam se da ćemo imati lepu podršku navijača“, objasnio je Mitrović.

Srbija protiv Crne Gore igra u utorak od 20.45 u Beogradu, na stadionu „Rajko Mitić“ i pobeda je imperativ da se ne bi hvatao poslednji voz kao šansa za plasman na Evro koji naša reprezentacija čeka pune 24 godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar