Abdelhak Nuri; Foto: EPA/Stanley Gontha

Fudbaler Ajaksa Abdelhak Nuri izašao je 2018. iz jednogodišnje kome, a sada stižu nove radosne vesti iz Holandije.

I konačno malo iole lepih vesti u ovoj previše tmurnoj 2020. godini…

Sećate li se Abdelhaka Nurija? Prošao Ajaksovu čuvenu školu fudbala i sve mlađe selekcije (kao i u reprezentaciji Holandije), bio je jedan od najtalentovanijih i trebalo je da bude nosilac u bliskoj budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Rođen je 1997. godine, pojavio se na velikoj sceni u sezoni 2016/17, dakle kao tinejdžer, i u sledećoj je trebalo da preuzme jednu od glavnih uloga. Odmah na debiju postigao je gol.

Bio je deo generacije koju su činili Džastin Klajvert, Frenki de Jong, Doni van de Bek… Sve momci koji su sada u fudbalskoj žiži, ali je Nuri, Ajaksov „Inijesta“ kako su ga zvali, doživeo tragediju leta 2017.

Mladi, ofanzivni vezista velikana iz Amsterdama je u prijateljskoj utakmici protiv Verdera, u julu 2017, doživeo srčani udar, posle kojeg je pretrpeo i trajno oštećenja mozga.

Završio je u komi iz koje se probudio posle nešto više od godinu dana, u avgustu 2018. Već tada je to bila velika Nurijeva pobeda.

Foto: EPA-EFE/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Sada iz Holandije stižu nove informacije koje govore o napretku njegovog oporavka.

„Api može da sedi u invalidskim kolicima, jede, reaguje… Možemo na neki način i da komuniciramo sa njim tako što podiže obrve. Nekad se i nasmeje. Naporno mu je sve to, pa ne može dugo da izdrži, ali je svestan. Prija mu što je u porodičnom okruženju posle bolnice. Pričamo sa njim, gledamo i fudbal sa njim, prija mu to“, otkrio je njegov stariji brat Abderahim gostujući u TV emisiji.

Podsetimo, Ajaks je nedugo posle incidenta priznao da Nuri nije imao adekvatnu lekarsku pomoć na terenu i prihvatio je odgovornost za posledice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram