Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Fortunu Sitard sa 5:0 u meču 18. kola Eredivizije, uz veoma dobro izdanje Dušana Tadića.

Tadić nije uspeo da obori rekord Lionela Mesija po broju asistencija u jednoj kalendarskoj godini, pošto u meču sa Sitardom nije imao sreće.

PROČITAJTE JOŠ:

Mesi je 2011. postavio rekord sa 36 asistencija, Tadić je ostao na 35 u zvaničnim utakmicama.

Mogao je da upiše prvu već u 14. minutu, kada je dobro stigao loptu i vratio je sa leve strane ka Dejliju Blindu. Ovaj je šutirao i odbranjen mu je udarac, lopta se ponovo odbila i zatresao je mrežu za 1:0.

Da je pogodio iz prve, kapiten „Kopljanika“ bi bar izjednačio Mesijev rekord. Ajaks je svoju prednost duplirao golom Antonija u 22. minutu i već u tom trenutku je delovalo kao da ćemo gledati goleadu na „Johan Krojf areni“.

Umesto toga, Ajaks je kontrolisao igru, pretio povremeno, nije se branio baš idealno, ali u jednoj mirnoj utakmici ništa nije prepuštao slučaju.

Tadić je izmenjen u 79. minutu kada je na teren ušao David Neres, a četiri minuta kasnije Devajn Renš je postigao treći gol za amsterdamski klub.

Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Dobio je loptu od Antonija na desnoj strani, napravio je jednu dobru fintu, šutirao u dalji ugao po zemlji i pogodio za 3:0.

Sedam minuta kasnije, Sebastijen Ale je dao četvrti sa bele tačke, onda u nadokadni i kontri još jednom zakucao loptu u mrežu, a Ajaks je posle 5:0 bar privremeno preuzeo prvo mesto tabele sa 42 boda, ispred PSV-a koji je drugi sa 40 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Najzanimljiviji detalji sa derbija Totenhema i Liverpula

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar