Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Pored toga što je vlasnik bejzbol kluba, novi vlasnik premijerligaša Tod Boli ima udeo i u slavnim Los Anđeles Lejkersima.

Čelsi je saopštio da je postignut konačan dogovor o prodaji londonskog premijerligaša konzorcijumu koji predvodi suvlasnik Los Anđeles Dodžersa Tod Boli i uz podršku „Kirklejk kapitala“.

PROČITAJTE JOŠ

Konzorcijum, koji je dao ponudu za kupovinu Čelsija ranije ovog meseca, dobio je ove nedelje odobrenje Premijer lige i britanske vlade da se prodaja nastavi.

Očekuje se da će preuzimanje biti završeno u ponedeljak, prenosi Rojters. Kupovina „plavaca“ koštaće ih oko 4,5 milijardi dolara i imaće obavezu da u njega uloži još 1,7 milijardi.

Pored toga što je vlasnik bejzbol kluba, Tod Boli ima udeo i u Los Anđeles Lejkersima, a vlasnik je i ženske NBA ekipe Los Anđeles Sparks.

Ruski vlasnik Roman Abramovič stavio je klub na prodaju početkom marta nakon ruske invazije na Ukrajinu, koju Moskva naziva „specijalnom vojnom operacijom“.

Za prodaju je takođe bilo potrebno zeleno svetlo portugalske vlade nakon što je Abramovič prošle godine postao državljanin te zemlje pod sankcijama Evropske unije.

KO JE TOD BOLI?

Tod Boli
Tod Boli; Foto: AP Photo/Mark J. Terrill, File

Vlasnik je i osnivač Eldridž industrije. Nedavno je postao i generalni direktor organizacije „Hollywood Foreign Press Association“, koja dodeljuje nagrade „Zlatni globus“. Blisko je povezan sa Holivudom i prijatelj je mnogih poznatih ličnost, a nije nikakva tajna da upravo zbog toga što dodeluje jednu od najprestižnijih nagrada svi žele da budu u njegovom društvu.

Sa svojom organizacijom već neko vreme dodeljuje „globuse“, ali on više voli da se pojavljuje na sportskim manifestacijama.

Procenjuje se da ima oko 4,5 milijardi dolara bogatstva. O njegovom načinu sklapanja poslova se često pisalo, pa je i sam poručio jednom prilikom kako dolazi do dogovora.

„Kada pregovaram cilj nije da dobijem najbolju ponudu za sebe, već da dođe do dogovora koji je pošten prema svim uključenim stranama“, rekao je Boli.

Oduševio je već i navijače jer je tokom kandidature poručio da će raditi na rekonstrukciji „Stamford Bridža“ i da ne pokušava da nađe alternativni dom „plavaca“.

Boli je poznat kao pravi šarmer i da ga ljudi često gledaju sa mnogo simpatija.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

*

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

*

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

*

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

*

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

*

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

*

BONUS VIDEO Navijač Hajduka u zanosu poljubio reporterku N1

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar