Željko Obradović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Blistavo izdanje crno-belih nakon poraza u prvom kolu

Trener Željko Obradović pričao je o pobedi Partizana nad Asvelom rezultatom 88:62 u drugom kolu Evrolige.

„Počeli smo Evroligu pre sedam dana na veoma loš način. Razgovarali smo sa igračima, pokušali smo da pronađemo drugi način i da razumemo kako treba da igramo Evroligu ako želimo da dobijemo. Danas smo krenuli sa agresivnom odbranom, dali su nam dosta šansi da trčimo. Igrali smo pametno u napadu sa kvalitetom koji imamo kao tim. Bilo je momenata kada smo pali, ali igrali smo utakmicu protiv dobrog tima. Mislim da je Asvel bolji nego prošle sezone i želim im sve najbolje u sledećim mečevima. Čestitam mojim momcima na pobedi, bila je lepa atmosfera i želim da se zahvalim svim našim ljudima koji su došli da podrže Partizan večeras, to je za nas jako važno“, rekao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije očekivao ovako lak meč.

„Nismo, nismo. Nismo očekivali ovako lak meč. Mislili smo da će biti drugačije, pričali o svemu, pogotovo posle meča Asvela i Zvezde. Ovo je opasno po nas, jer na ovakvim utakmicama ekipe ne moraju da igraju čvrsto u Evroligi“.

Iako je Partizan slavio sa 26 poena razlike, sa distance je imao tek nešto preko 20% realizacije, što se generalno smatra slabim učinkom.

„Jeste bitno, naravno. Opet ćemo da krenemo od odbrane. Šutevi koje smo imali većinski su bili otvoreni, tako da to nije bio problem. Kada se šutira iz pravih pozicija, onda je sve u redu“, zaključio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar