Foto: KK Partizan

Sjajna reakcija posle poraza od Makabija

Košarkaši Partizan pobedili su ubedljivo Asvel na gostovanju rezultatom 62:88 u drugom kolu Evorlige.

Od prvog minuta se videlo ko je bolji tim, ali Partizan ponovo u prvoj četvrtini nije bio sjajan. Međutim, već tokom druge je stekao dvocifrenu prednost, a onda je u trećoj Asvel potpuno razbijen, pa u četvrtoj nije bilo dileme oko pobednika.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Džejms Naneli sa 17 poena, pet skokova i šest asistencija. Odlično se pokazao Zek Ledej sa 13 poena i sedam skokova za indeks 27, dok su dvocifreni u poenima bili i Alen Smailgić sa 12, odnosno Kevin Panter sa 11 poena. Treba istaći i rolu Balše Koprivice, koji je za nepunih devet minuta imao četiri poena, ali i tri skoka i tri blokade.

Kod Asvela se istakao Frenk Džekson sa 16 poena, dok je Timoti Luvavu Kabora imao 10 uz pet skokova.

Ovo je bila prva pobeda za Partizan ove sezone u Evroligi, dok je Asvel upisao drugi ubedljiv poraz.

U narednom kolu, sledeće nedelje, crno-beli dočekuju Barselonu, dok će Asvel odmeriti snage sa Efesom.

Oba tima su loše otvorila meč, bilo je nekoliko uzastopnih promašaja i izgubljenih lopti, dok su navijači Partizana bili glasniji sa tribina. Držao se Asvel nekako do 10:11, ali je Partizan onda imao mini-seriju od 0:6. Kaudi je pogodio trojku iz kornera, ali je Asvel propustio šansu da se dodatnno primakne Partizanu na kraju prve deonice – 13:17.

Dozir je pogotkom sa distance otvorio drugi period, Asvel nije organizovao dobar napad, dok je Ledej bio polovičan sa penala, a onda je lupio rampu i asistirao Doziru za lake poene – 13:22. Skot je nakon ofanzivnog skoka konačno poentirao i to uz faul, a ni penal mu nije bio problem. Panter je pogodio za dva, a nadovezao se Anđušić poenima u kontri za plus 10. Lovernj nije imao sreće pod košem, što je kaznio Trifunović trojkom. Skok je opet bio uspešan nakon ofanzivnog skoka, ali Asvel je već tada imao dvocifreni minus.

Panter je krajem prvog poluvremena sve zabrinuo nakon nezgodnog pada, odnosno proklizavanja, pa se uhvatio za zadnju ložu, ali je kasnije uspeo da se vrati na teren.

Anđušić je imao svoju seriju, održao je dvocifreni plus za crno-bele, Kaminski i Naneli su se nadovezali, a Avramović je krunisao sjajnu akciju za kraj prvo poluvremena i +14 za goste – 29:43.

PROČITAJTE JOŠ:

Avramović je promašajem za tri otvorio drugo poluvreme, a Li se obrukao na ziceru. Panter je sa penala bio siguran tri puta, a Asvel se još dvaput obrukao na ziceru. Smailagić je uz faul bio precizan nakon lepe asistencije Pantera, a ubacio je i dodatni penal za +20. Džekson je smanjio trojkom, ali je Smailagić zakucao nakon tečne akcije. Džekson je ubacio još jednu trojku uz faul, a onda i penal, pa je Ledej prikucao promašaj Smailagića. Anđušić nije rešio kontru, ali je Ledej nastavio da pogađa. Li je uzvratio na drugoj strani, a Naneli je otišao na prodor, rešio ga uspešno, dobio je i faul, pa je ubacio i penal. Smailagić je takođe imao situaciju 2+1, a Naneli je ubacio dva penala za +25.

Avramović je u tranziciji došao do lakih poena, a onda je i Naneli zakucao nakon odlične odbrane – 38:67. Džekson je dobio tehničku, pa je morao da napusti utakmicu, jer je pre toga imao i jednu nesportsku. Partizan je prednost povećao sa penala, a onda je Asvel konačno imao lepu akciju. Smailagić je uzvratio sjajnim okretom i poenima, a Egbunu je zakucao za 42:70. Pred kraj treće deonice poentiralo se sa penala, a Partizan je u završnih 10 minuta ušao sa 48:72.

Asvel je uspeo da priđe na -20 u poslednjem periodu, ali je Partizan pred kraj opet dodao gas. Razigran je bio Balša Koprivica, koji je željan dokazivanja, pa je na kraju upisana ubedljiva pobeda.

Standings provided by Sofascore

Asvel – Partizan 62:88 (13:17, 16:26, 19:29, 14:16)

Dvorana: Astrobal, Lion, Francuska. Sudije: Lotermozer, Mogulkoč, Radojković.

Asvel: Skot, Li, Lovernj, Luvavu, E. Džekson, De Kolo, Egbunu, Fol, Endiaje, Jakov, F. Džekson, Kaudi. Trener: Ti Džej Parker.

Partizan: Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Dozir, Ponitka, Kaminski; Trener: Željko Obradović.


EVROLIGA, 2. kolo

Četvrtak

Anadolu Efes – Real Madrid 80:103

/Tompson 20 – Jabusele 22/

Alba Berlin – Baskonija (U TOKU)

Asvel – Partizan Mozzart Bet 62:88

/Džekson 16 – Naneli 17/

20.15 Panatinaikos – Bajern Minhen

Otkazano Olimpija Milano – Makabi Tel Aviv

Petak

19.00 Monako – Virtus

19.00 Žalgiris – Crvena zvezda

20.15 Olimpijakos – Barselona

20.30 Valensija – Fenerbahče

Sve mečeve Evrolige i Evrokupa gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

ASVEL - PARTIZAN 62:88

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar