Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Partizana u petak od 20.30 gostuju Virtusu u Bolonji, za kraj 25. kola Evrolige, a meč je od ogromne važnosti za doigravanje.

Italijanski crno-beli nalaze se u vrhu tabele sa učinkom od 15 pobeda i devet poraza, dok beogradski crno-beli imaju 12-12

Virtus se nalazi u priličnom padu forme, pošto je izgubio čak četiri od pet poslednjih utakmica u Evroligi i čeka ga prilično težak raspored do kraja ligaškog dela.

Poražena je četa Luke Bankija od Makabija (95:78), Efesa (99:75), Fenerbahčea (88:75) i Barselone (84:57), i to ubedljivo svi sa dvocifrenom razlikom, a dobila je samo Asvel i to kod kuće rezultatom 73:63.

PROČITAJTE JOŠ

Sad u Bolonju stiže Partizan koji takođe ne blista, igra po sistemu toplo-hladno, a brejk u Bolonji bio bi veliki kao planina, jer je Virtus slavio u Beogradu.

Pred ovaj meč oporavio se i Ognjen Dobrić od povrede zgloba, zaigrao je pet minuta protiv Barselone (dva poena, po skok i ukradena lopta), a srpski reprezentativac je tokom praznika u intervjuu za Nova.rs baš biranim rečima govorio o 37-godišnjem Marku Belineliju.

Italijanski veteran je umeo da bude nezaustavljiv, najčešće dvocifren u Evroligi i prosečno beleži 14,3 poena, 1,7 skokova i 1,5 asistencija po utakmici.

„Ima 37 godina, posle toliko sezona u NBA dođe u Evorligu i čovek je pokazao da je gladan košarke, ja to ne mogu da opišem. Nema kod njega – da odigram još ovu utakmicu i idem kući. Taj žar, energija i borbenost, nikad se ne predaje, kida lik. Kod njega nema umoran sam, možda da odmorim malo za sledeću utakmicu. Nisam očekivao da će biti baš toliko posvećen, oduševljen sam. Način na koji gleda na sve i kako se ponaša, vodi računa o svemu. On ne zna da li će da igra još ovu ili još pet sezona, ali je svaki dan tu sa istim žarom, i to se vidi“, pričao je Ognjen Dobrić za Nova.rs.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Otkrio nam je i kako izgledaju treninzi sa fenomenalnim šuterom, i naglasio po čemu je specifičan kao nijedan drugi košarkaš.

„Nigde ne možeš da vidiš to kako on šutira, kretnja bez lopte je broj jedan ikada koju sam video, sve što pruža je neverovatno, i to sve a ima NBA prsten. Često se čuvamo na treninzima, on stane na sekund, taman pomislim malo da odmorim, on je već pobegao dva metra. Nema odmora ni na treningu, on se kreće 20 sekundi u napadu, nikad ne stoji. Prava legenda, veruj mi. Danijel Haket je ista priča, mislim da njih dvojica nisu propustili nijednu utakmicu ove sezone, da se možda dogovore sa trenerom da odmore neku u prvenstvu, ma kakvi. To je dobro i za mene, veruj mi, volim da imam sa kim da se takmičim nego da se neko ‘skloni’ pa da se uljuljkam, ne volim da sam u zoni komfora“, dodao je Dobrić.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.


RASPORED PARTIZANA U EVROLIGI DO KRAJA

25. kolo, petak

Virtus – Partizan 20.30

26. kolo, 8. februar

Partizan – Bajern 20.30

27. kolo, 29. februar

Partizan – Efes 20.30

28. kolo, 8. mart

Armani – Partizan 20.30

29. kolo, 14. mart

Barselona – Partizan 20.30

30. kolo, 19. mart

Partizan – Baskonija 20.30

31. kolo, 21. mart

Partizan – Real 20.30

32. kolo, 28. mart

Partizan – Olimpijakos 20.30

33. kolo, 4. april

Alba – Partizan 20.30

34. kolo, 12. april

Partizan – Valensija 20.30

Пласман обезедио Sofascore

BONUS VIDEO Neverovatna trojka Majka Džejmsa protiv Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar