Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Iako je u Evroligi pauza tokom februara, ljudi koji vode sajt i profile na društvenim mrežama trude se da održe navijače aktivnim, pa su tako pokrenuli priču oko toga ko će biti MVP.

Evroliga je objavila četiri kandidata za MVP trofej ove sezone, a među njima se nalaze bivši košarkaši Crvene zvezde i Partizana.

U užem izboru nalaze se Majk Džejms, Fakundo Kampaco, Matijas Lesor i Tornike Šengelija.

PROČITAJTE JOŠ:

Trenutno najbliži osvajanju prestižne individualne nagrade je Džejms, koji je lider po proseku poena i indeksu korisnosti. U proseku beleži 19,4 poena i 5,3 asistencije uz indeks korisnosti 21,6. Džejmsov Monako se nalazi na četvrtoj poziciji, te će se do kraja regularnog dela boriti za prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Drugi u trci je Kampaco, koji je letos napustio Zvezdu i vratio se u Real, gde ponovo blista. Porsečno beleži 11,7 poena uz 6,5 asistencija, a ima prosečan indeks 16,8. Ipak, njegov Real je ubedljivo najbolji na tabeli, tako da mu to može biti prednost u odnosu na Džejmsa.

Što se Lesora tiče, on je letos napustio Partizan i pojačao Panatinaikos u kom prosečno beleži 13,3 poena i 6,1 skok uz prosečan indeks 18,6. Ekipa iz Atine je na istom skoru kao i Monako (16-10).

Četvrti kandidat je Šengelija, koji je donedavno bio povređen, ali ove sezone igra iznad očekivanja, pa je na 14,5 poena uz 5,5 skokova i prosečan indeks 18,1.

Ostalo je još osam utakmica do kraja sezone, a u MVP trci mogli bi da se nađu još i Čima Moneke, Šejn Larkin i Vejd Boldvin, ali sa znatno manjim šansama da mogu do prestižne nagrade.

Inače, Džejmsu fali još 29 poena da postane najbolji poenters svih vremena u elitnom takmičenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar