Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Fenerbahče u meču 18. kola Evrolige na gostovanju u Istanbulu.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je slavila sa 85:76 i trener Janis Sferopulos ima nekoliko razloga zbog kojih može da bude zadovoljan.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre svega, to što je njegov tim u drugoj i četvrtoj četvrtini igrao veoma dobro u defanzivi i što je imao odgovor na svaki trojkaški nalet turskog tima.

Potom može da bude zadovoljan usponom forme Džoela Bolomboja koji je opet postavio novi rekord karijere i imao 24 poena, dok je proradio i Rokas Giedraitis.

Zvezda je prvu pobedu na gostovanju formalno upisala protiv Makabija (formalno jer je taj meč bio u Beogradu), ali je ovog puta pobedila pred tuđim navijačima.

Nije dozvoljavala da Fener ode na neku veću dvocifrenu prednost, Bolomboj je nadomestio izostanak Luke Mitrovića, a Nikola Topić se sasvim solidno snašao i upisao i prve evroligaške poene i asistencije.

Fenerbahče nije uspeo da održi nivo šuta za dva poena, Zvezda je imala više skokova i sve su to neki od faktora koji su presudili u poslednjem meču pred derbi koji se u četvrtak igra sa Partizanom u Evroligi.

Opširniju analizu toga šta je valjalo i šta je prelomilo meč u Zvezdinu korist u Istanbulu, možete da pogledate u videu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Svi poeni Crvene zvezde protiv Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar