Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U fenomenalnoj utakmici odigranoj u četvrtak uveče pod svodovima dvorane "Aleksandar Nikolić" Panatinaikos je posle drame i preokreta uspeo da savlada Makabi rezultatom 95:88 i izbori majstoricu pred svojim navijačima u četvrtfinalu Evrolige.

Imao je Makabi u jednom trenutku sve u svojim rukama, ali nije uspeo da završi posao, a razlog u dobroj meri leži u činjenici da im je nedostajao najbolji igrač ekipe i jedan od najboljih igrača lige Vejd Boldvin.

PROČITAJTE JOŠ

Boldvin se povredio u prvom meču i propustio je drugi i treći okršaj, a pokušali su na njegovo insistiranje da ga vrate u meču broj četiri.

Prema pisanju uglednog izraleskog sajta „Vala sport“, Boldvin je izvršio veliki pritisak na Makabi da zaigra u ovom meču, a nakon konsultacija odlučeno je da se pusti da igra ograničene minute. Posle prvih pet minuta, u kojima nije blistao i uglavnom je imao poteškoća u odbrani, napustio je teren, a vratio se posle dva minuta u drugoj četvrtini.

Boldvin je igrao još dva minuta, ali se stalno držao za povređeno mesto da bi uskoro izašao iz igre i počeo da plače, a zatim i otišao u svlačionicu.

Kako javlja pomenuti portal, zbog toga će Boldvin sigurno propustiti majstoricu u Atini.

Boldvin će biti testiran tokom vikenda u Izraelu kako bi se utvrdilo koliko je ozbiljna njegova povreda. Nada u Makabiju je da kidanje mišića nije naraslo, i da će moći da se vrati u igru za nekoliko nedelja, ali niko u timu ne veruje da će moći da igra u petoj utakmici u sredu. U najgorem scenariju bi mogao da propusti ostatak sezone.

U samom Makabiju je bilo podela oko njegovog povratka jer je postojala zabrinutost da bi se ovako nešto moglo desiti.

Panatinaikos će sada osokoljen pobedom i ogromnom podrškom svojih navijača biti još veći favorit u meču koji se igra u sredu od 20.15 u „OAKA“ areni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar